islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İŞTE İRAN GERÇEĞİ

İŞTE İRAN GERÇEĞİ
15 Ağustos 2024 15:00
A+
A-

İŞTE İRAN GERÇEĞİ

Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da şehit edilmesinden sonra, medyada yoğun olarak tartışılan konu, İran’ın İsrail’e karşı nasıl bir strateji izleyeceği oldu. Medya yorumcuları, analistler ve askeri uzmanlar, bu meseleyi saatlerce ele alırken, Türkiye’nin dış politikası ve askeri ilişkileri ise göz ardı ediliyor.

Medya yorumcuları, İran’ın olası tepkilerini detaylı bir şekilde değerlendirirken, Türkiye’nin ABD ile olan askeri işbirliği ve bu ülkedeki üslerin durumu gibi kritik konuları tartışmaktan kaçınıyor. Özellikle, ABD üslerinin, İncirlik ve Kürecik’in aktif olduğuna dikkat çekilmemesi, eleştirilerin merkezinde yer alıyor…

Gazeteci Sosyolog olan Muharrem Coşkun, bir programda İran gerçeğini bakın nasıl dile getiriyor:

 

HABER YORUM

“İşte İran Gerçeği”

Türkiye’nin ve İslam dünyasının, mezhep ve meşrep ayrılıklarını bir kenara bırakmasının zamanı artık gelmiş ve hatta geçmiştir.

İslam dünyasının bir ve beraber olması, zorluklara ve zorbalara birlikte göğüs gerebilmesi, gerektiğinde birlikte Cihad edebilmesi en büyük duamızdır…

Müslümanların, yüce rabbimizin bizlere bahşetmiş olduğu nimetleri hatırlayarak, bölünüp parçalanmışlıktan kurtulup Allah’ın ipine sımsıkı sarılmasının  zamanı, bugün değilse, ne zamandır acaba?  (A’li İmran 103)

“Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin; çünkü o, apaçık düşmanınızdır.” (Bakara 208) ayeti kerimesi ortada ve bizlere açıkça hitap ederken,  insanlığın barışına hizmet etmek için harekete geçme zamanı gelmedi mi daha?

Artık;

Filistin’de ki kardeşlerimizin yaralarına merhem olma, onları kucaklama, onları İsrail zulmünden kurtarma vaktidir…

Bugün, bütün Müslümanların Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma zamanıdır…

“Allah yolunda, gerektiği gibi cihad edin. Sizi O seçti ve size din konusunda hiçbir güçlük yüklemedi; ceddiniz İbrâhim’in dininde olduğu gibi. O size hem daha önce hem de bu Kur’an’da “müslümanlar” adını verdi ki peygamber size şahitlik etsin, siz de insanlara şahitlik edesiniz. Haydi namazı kılın, zekâtı verin ve Allah’a sımsıkı bağlanın. Sizin mevlânız O’dur. O ne güzel mevlâdır ve ne iyi yardımcıdır.” (Hac Suresi)78)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.