İZMİR’DE 5.1 ŞİDDETİNDE DEPREM!

İzmir’in Menderes ilçesinde sabah 08:19’da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde gerçekleşen bu deprem, Manisa’da da hissedildi ve ardından kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD’ın açıklamasına göre, depremin derinliği 8,51 kilometre olarak ölçüldü. Bununla beraber ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Hem İzmir Valisi Süleyman Elban hem de Aydın Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya ve basın yoluyla halka geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar herhangi bir zararın olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.

İzmir Menderes’te Meydana Gelen 5.1 Büyüklüğündeki Deprem

Depremin Detayları

İzmir’in Menderes ilçesinde, sabah 08:19’da 5.1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Ege Denizi’nde gerçekleşen deprem, Manisa’da da hissedildi. Ayrıca AFAD, depremin derinliğini 8,51 kilometre olarak açıkladı. Kısa süreli paniğe neden olan deprem, böylelikle vatandaşları tedirgin etti.

Olumsuz Bir Durum Yok

AFAD, depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını bildirdi. Ayrıca saha tarama çalışmaları devam ediyor. Ekipler, teyakkuz halinde. İzmir ve Manisa’da yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi. İlk belirlemelere göre, ciddi bir zarar yok.

Valilerden Açıklamalar

İzmir Valisi Süleyman Elban, X  sosyal medyadan platfornundan halka geçmiş olsun diyerek şu mesajı paylaştı:

“Ege Denizi – Kuşadası Körfezi – Menderes merkezli olarak saat 08.19 itibarıyla meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremle ilgili Valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur.” ifadesini kullandı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat,  AA  muhabirine  yaptığı açıklamada  “Şu ana kadar yansıyan bir olumsuzluk yok, alan taraması devam ediyor.” dedi. Her iki vali de, şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk olmadığını belirtti. Alan taramalarının sürdüğünü vurguladılar.

İzmir ve Manisa’da hissedilen deprem, kısa süreli endişeye yol açtı. Ancak, yetkililerin hızlı müdahalesi ve açıklamaları, halkı rahatlattı. Depremin ardından yapılan incelemelerde, herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı görüldü. Vatandaşlar, olası aftershocklara karşı uyarıldı. Bu olay, deprem hazırlıklarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER YORUM

Mirat Haber olarak, İzmir ve Manisa hissedilen deprem dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye’nin, deprem kuşağı üzerinde olduğunu tüm yetkililerimize tekrar hatırlatıyor, deprem öncesi alınacak tedbirler konusunda daha fazla çalışmalarını istiyoruz.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

Recent Posts

  • Gündem

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı: Şehitlerimiz ve Yaralılarımız Var

TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısı: Şehitlerimiz ve Yaralılarımız Var Terör Saldırısının Ardından TUSAŞ'a Müdahale Türk Havacılık…

19 dakika ago
  • Gündem

Gazze’nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler

Gazze'nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler: İnsanlık Dramı Gazze'nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler İsrail,…

36 dakika ago
  • Gündem

PROF. DR. AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA’DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Üstadın değişik zamanlarda Tıp kaynaklı sömürüye karşı yatığı uyarılardan bir demet hazırladık.  “Hastalıklarla beynimiz yıkanıyor’…

2 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Bu Kadar mı Körleşti, Bu Kadar mı Vicdanını Yitirdi?

İnsanlık bu kadar mı körleşti, bu kadar mı vicdanını yitirdi? Acı Görüntüler: Gazze'nin Kuzeyinde Yaşanan…

3 saat ago
  • Gündem

Bakan Memişoğlu’ndan Şok Sözler: “Kardeşim Olsa da Gereğini Yaparım”

Bakan Memişoğlu'ndan Şok Sözler: "Kardeşim Olsa da Gereğini Yaparım" Türkiye, bebek ölümlerine sebep olan ve…

5 saat ago
  • Gündem

İsrail Askerlerinin İtirafları: Gazze’de Buldozerlerle “Ölü ya da Diri” Üzerinden Geçtik

İsrail Askerlerinin İtirafları: Gazze'de Buldozerlerle “Ölü ya da Diri” Üzerinden Geçtik İsrail Askerlerinin Psikolojik Çöküşü…

6 saat ago