islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5503
EURO
35,2126
ALTIN
2.468,85
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C

KADINI YALNIZ DİŞİ GÖRMEK İSTEYEN UTANMAZLAR

KADINI YALNIZ DİŞİ GÖRMEK İSTEYEN UTANMAZLAR
8 Haziran 2024 14:00
A+
A-

KADINI YALNIZ DİŞİ GÖRMEK İSTEYEN UTANMAZLAR

Furkan Göker’in 7/06/2024 tarihli Yenişafak’ta yer alan haberi şöyle;

{Kıyafet serzenişiyle tekstilcilere seslendi: Ne zaman bir elbise baksam ya dalak kısmı açık ya böbrek kısmı açık.

Sosyal medyada Merve Sever isimli bir kullanıcı, yaşadığı kıyafet bulma sorunu ile ilgili çektiği videoyla tekstilcilere seslendi. Tesettür elbisesi olmayan fakat herhangi bir yeri de açık olmayan kıyafet bulamadığı için serzenişte bulunan Sever’e kullanıcılar da destek verdi. Sever’in videosu sosyal medyada kısa süre içinde gündem oldu.}

Rabbimizin  yaratması devam ettiği için Yeryüzünde gerçek sayılarını yalnızca Onun bileceği yüzbinlerce canlı türü var . Giysiye ihtiyaçlı olan ise yalnızca insandır.

RABBİMİZİN GİYSİ EMRİ

Bunun için insana vücudunu örtecek ve onun için  güzellik vesilesi olacak giyinme emri verilmiş ve giysi edinebileceği maddeler yaratılmıştır. Okuyalım:

“Ey Âdemoğulları! Size, hem mahrem yerlerinizi örtecek ve hem de güzel görünmenizi sağlayacak giysiler üretebilmeniz için gereken bilgi ve yeteneği bahşettik. Öyleyse, toplumda her türlü fuhşiyatın, sapık ilişkilerin ve cinsel sömürünün yaygınlaşmasına yol açan çıplaklık kültüründen uzak durun. Namus, iffet ve ahlâk gibi yüce değerleri pekiştirerek toplumsal çözülmenin ve yozlaşmanın önüne geçen, ayrıca sizi sıcaktan ve soğuktan koruyan ve daha zarif, daha güzel görünmenizi sağlayan elbiseler giyin. Fakat dış görünüşünüzü güzelleştirirken, kalp ve ruh güzelliğini de ihmal etmeyin. Unutmayın ki, elbiselerin en güzeli, kötülüklerden titizlikle kaçınarak dürüst ve erdemli bir insan olmak anlamına gelen takva elbisesidir.
İşte bunlar, Allah’ın ayetlerindendir. Bu ayetleri insanlara ulaştırın ki, düşünüp öğüt alsınlar.” (Araf 26)

UTANMA ÇIPLAKLIK İLİŞKİSİ

Utanma insana doğuştan verilmiş bir duygudur. Yozlaştırılamamış kadın doğası, onu kişiliği ile değil de  dişiliği ile çağrıştıracak dar giysiden kaçınır; göbeğini, baldırlarını, göğüslerini kısmen de olsa açığa çıkaracak giysilerden sakınır. Onu  dişi olarak algılatacak görüntü vermek istemez, üstelik rahatsız eder.

Çıplaklık ile utanmazlık  arasında derin bir ilişki vardır. Çıplaklı evlilik dışı  olan zinaya ve eşcinselliğe de yoldur. Modernist imansızların  istediği zaten bunların yaygınlaşmasıdır

Bütün Peygamberlerin ortak tebliği anlamına insanlığın hayat düzeni olan İslam giysiyi – giyinmeyi iman, ibadet, ahlak , sağlık ve estetik konusu olarak görür. Kadın ve erkek giyiminde ideal ölçüleri koyar. Bu ölçüleri gereğince uygulamak hiç şüphesiz İslami iman ve yaşam ölçülerine imanı gerektirir.

Ama haberimizde görüldüğü gibi kadın doğası İslami tesettüre bürünemese de vücudunu açığa vurmak  yani teşhirci olmak istemez.

Terziliğin azaldığı ve özel giysi diktirmenin pahalılaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Faizci ekonomik insanımızı fakirleştirdi.

Bu sebeple elbise üreticileri kadınlarımızın ihtiyacı olan giysileri üretmelidir. Bu görev onlar için farz bir görevdir. İbadettir, ahlaktır ve de Cennettir.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.