islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5731
EURO
35,2639
ALTIN
2.469,88
BIST
10.825,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
°C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

KASIRGALAR DA AZAP GÖREVLİSİDİR

KASIRGALAR DA AZAP GÖREVLİSİDİR
2 Temmuz 2024 09:59
A+
A-

Önce Yenişafak’ta yer alan haberin özetini  okuyalım:

[ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Atlantik Okyanusu’nda kategori 4 seviyesinde olan Beryl Kasırgası‘nın Karayipler’e doğru ilerlediğini açıkladı. Açıklamada, “Beryl’in saatte maksimum 209 kilometre hızlı rüzgarla son derece tehlikeli bir kategori olan 4 . seviye kasırgaya dönüştüğünü tespit ettik. Windward Adaları’nda Pazartesi sabahı erken saatlerden itibaren tehlikeli rüzgarlar ve fırtına dalgası bekleniyor” denildi.]

KASIRGALAR RASTLANTI DEĞİLDİR

Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’de Nuh kavminin, Ad, Semûd, Asbaür-Res ,Ashabül-Eyke  ve Lut kavimlerinin  ve Tübbe’nin tabiat olaylarıyla cezalandırıldığı açıklanmaktadır.

Amaç tarih anlatmak değildir. Bu kavimlerin cezalandırılmasına sebep olan inkâr, zulüm ve azgınlık türü suçların-günahların işleneceği her toplumda aynı cezaların tekrarlanacağını bildirmek içindir.

Yukarıda geçen ülkeler-kavimler içinde Âd kavmi kasırgalarla tarih sahnesinden silinmiştir. Görelim:

‘Âd kavmine gelince, onlar, doğru olan her şeye karşı çıkarak yeryüzünde küstahça dolaştılar ve “Bizden daha güçlü kim varmış?” diye böbürlendiler. Hayret! Onları yaratan Allah’ın kendilerinden daha güçlü olduğunu görmediler mi? Ama onlar mesajlarımızı reddetmeye devam ettiler;
bunun üzerine, bu dünya hayatında aşağılanmanın azabını tattırmak için o bahtsız günlerde üzerlerine dondurucu bir rüzgar/kasırga gönderdik: onların öteki dünyadaki azap(lar)ı ise daha da aşağılayıcı olacak ve bir yardımcı da bulamayacaklar.
(Fussılet 15-16)

Âd’a azap olarak gönderilen kasırga her şeyi yok edici türden idi. Okuyalım:

Ad kavminde de (ibretler vardır). Onlara kasıp kavuran rüzgârı göndermiştik.
Üzerinden geçtiği şeyi canlı bırakmıyor, onu kül edip savuruyordu.
(Zariyat 41-42)

AMERİKA MÜSTAHAK

Amerika her türlü inanç sapıklığı, zulmü ve azgınlığı içinde barındıran bir ülke. Milyonlarca cana kıymıştır.  Bizzat zalimşemediği yerde İsrail’e desteğinde görüldüğü gibi zulümleri destekleyen bir Şeytan İmparatotluğu’dur.

İnsanlık muhtemelen son dönemlerini yaşıyor. Tarihi dönemlerde olduğu gibi topyekün helak edilme olayları yok ama  tabiat afetleri ve sosyal yıkımlar devam edecek ve ediyor.

Ama Kur’ân vahyinin aydınlığında olayları değerlendiremeyen insanlık ders alamıyor ve ceza olan olayları rastlantısal oluşumlar olarak görüyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.