islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Katil Netanyahu, Washington’da Evanjelik Liderlerle Buluştu

Katil Netanyahu, Washington’da Evanjelik Liderlerle Buluştu
24 Temmuz 2024 16:28
A+
A-

Katil Netanyahu, Washington’da Evanjelik Liderlerle Buluştu

Evanjelik Cemaatin Önemi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington’da Evanjelik cemaat liderleriyle bir araya geldi. Evanjelik Hristiyanlar, ABD’de önemli bir siyasi güç olarak tanınmakta ve İsrail’e verdikleri güçlü destekle bilinmektedirler. Netanyahu’nun bu buluşması, İsrail’in ABD’deki Evanjelik desteğini sağlamlaştırma çabasının bir parçası olarak değerlendirilmektedir.

Beyaz Saray’da Ateşkes Görüşmeleri

Netanyahu, Perşembe günü Beyaz Saray’da Başkan Joe Biden ile görüşecek. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Gazze’deki ateşkes ve rehinelerin iadesi yer alıyor. İsrail ve Hamas arasında uzun süredir devam eden çatışmalar, bölgedeki istikrarı tehdit etmekte ve uluslararası toplumu endişelendirmektedir. Biden’ın arabuluculuğunda gerçekleştirilecek bu görüşmenin, ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması açısından kritik öneme sahip olduğu düşünülüyor.

Trump ile Planlanan Görüşme

Netanyahu’nun ayrıca, Florida’da eski Başkan Donald Trump ile bir görüşme yapması bekleniyor. Trump, İsrail’in yakın müttefiki olarak bilinir ve başkanlığı döneminde İsrail’e yönelik güçlü destek politikaları izlemiştir. Bu görüşmenin, Netanyahu ve Trump arasındaki ilişkiyi pekiştirmesi ve gelecekteki işbirliklerini değerlendirmesi beklenmektedir. Özellikle, 2024 seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Partinin İsrail politikalarının şekillendirilmesinde bu görüşmenin önemli bir rol oynayabileceği otoritelerce dile getirilmektedir.

HABER YORUM

Dünyayı tehdit eden ve bildiğini okuyan Katil Netenyahu’nun, Washington’da Evanjelik Liderlerle buluşması, kendileri açısından önemli olduğu kadar, aleyhte bir tavır geliştirilmesi bakımından İslam alemi açısından da önemlidir.

Tabii 300 gündür gerekli tepkileri veremeyen ve uyumaya devam eden İslam alemi, bu görüşmeyi de dikkate almayacak kulağının üstüne yatmayı tercih edecektir..

Biz yine de uyarımızı yapalım ve Siyonistler ile Evanjeliklerin arasında ki bağı anlatmaya çalışalım

Evanjelik Hristiyanlar ve Siyonistler: Ortak Noktalar ve Bağlantılar

Evanjelik Hristiyanlar ve İsrail’e Destek

Evanjelik Hristiyanlar, inançlarının bir parçası olarak İsrail’e güçlü bir destek verirler. Bu destek, Tevrat’ta ve Yeni Ahit’te yer alan peygamberliklerin ve İsa Mesih’in ikinci gelişinin İsrail’de gerçekleşeceğine inanmalarından kaynaklanır. Evanjelikler, Yahudilerin İsrail topraklarına dönmesinin ve İsrail devletinin korunmasının, Mesih’in ikinci gelişine hazırlık olduğunu düşünürler. Bu nedenle, Evanjelik Hristiyanlar, İsrail devletinin varlığını ve güvenliğini desteklemek için yoğun bir çaba sarf ederler.

Siyonist Hareketin Temel Amacı

Siyonizm, Yahudilerin tarihi topraklarına, yani İsrail’e dönmelerini ve orada bağımsız bir devlet kurmalarını amaçlayan siyasi ve ulusal bir harekettir. Siyonist hareket, 19. yüzyılın sonlarında Avrupa’daki Yahudi aydınlar tarafından başlatılmıştır ve 1948’de İsrail devletinin kurulmasıyla önemli bir başarı elde etmiştir. Siyonistlerin temel amacı, Yahudi halkının kendi kaderini tayin etme hakkını ve güvenliğini sağlamaktır.

Ortak Çıkarlar ve İşbirliği

Evanjelik Hristiyanlar ve Siyonistler arasında bazı ortak çıkarlar ve işbirlikleri bulunmaktadır. Her iki grup da İsrail devletinin varlığını ve güvenliğini destekler. Bu ortak çıkar, Evanjeliklerin dini inançlarından, Siyonistlerin ise ulusal ve siyasi hedeflerinden kaynaklanır. Özellikle ABD’de, Evanjelik Hristiyanlar, İsrail yanlısı politikaların savunucusu olmuşlardır. İsrail’e yapılan mali ve askeri yardımların desteklenmesi, bu işbirliğinin somut örneklerinden biridir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.