islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

KATİL SEKTÖRLERİ DÜŞMAN BİLMELİYİZ

KATİL SEKTÖRLERİ DÜŞMAN BİLMELİYİZ
21 Haziran 2024 16:20
A+
A-

DSÖ uyardı: Bu dört sektör, Avrupa’da yılda 2,7 milyon kişinin ölümüne neden oluyor.

Euronews’ün habeine göre Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan yeni rapor, Avrupa’da belirli sektörlerin sağlığı olumsuz etkileyerek, erken ölümlere yol açtığını gözler önüne seriyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni raporuna göre, tütün, üretim sürecinde ağır işlemlere tabi tutulan gıdalar olan ultra işlenmiş gıdalar, fosil yakıt ve alkollü içecek endüstrileri Avrupa’da her yıl 2.7 milyon kişinin ölümüne neden oluyor.

Söz konusu sektörlerin kıtadaki tüm ölümlerin yaklaşık dörtte birinden “tamamen veya kısmen sorumlu” olduğunu ortaya koyan raporda, “Bu dört sektör Avrupa’da her gün en az 7.000 kişiyi öldürüyor. Aynı büyük ticari kuruluşlar, halkı zararlı ürünlerden ve pazarlamadan koruyacak ve sağlık politikasını endüstri müdahalesinden koruyacak düzenlemeleri de engelliyor” ifadeleri yer aldı.

YORUMUMUZ

DSÖ EMPERYALİZMİN EMRİNDE

DSÖ yani Dünya Sağlık Örgütü emperyalizmim emrinde dünyayı sömürücü bir kurum haline dönüştürüldüğü için raporlarına güvenilmez.  Ancak mevcudu yansıtan habere konu gerçekleri kabul etmemize bir engel yoktur.

Bu haberden bir daha öğreniyoruz ki ciddi Müslüman olmak sağlığa ilişkin tehlikelerden korunmaktır.

ALKOLLÜ İÇKİLER

Alkollü içkilerin Yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’de Rabbimiz tarafından yasaklandığını yani haram kılındığını biliyoruz. Görelim:

 “Ey iman edenler! Bütün sarhoşluk verici ve uyuşturucu maddeler,

Haksız kazanca sebep olan her çeşit şans oyunları ve kumar,
İlâhlaştırılan kişi ve kurumları temsil eden işaretler, semboller, rozetler, heykeller, putlar ve dikili taşlar,
Ve yapacağınız işlerde, ilâhî vahyi rehber edinip, akıl ve tecrübeye dayanarak karar vermek yerine, medyumluk, falcılık, kâhinlik, astroloji, fal okları gibi batıl inançlarla hayatınızı yönlendirmeniz,
İşte bütün bunlar, şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değildir! O hâlde bunlardan uzak durun ki, dünya ve âhirette kurtuluşa eresiniz!” (Maide 90)

SİGARA/TÜTÜN

Sigara/tütün kullanımı ise zararlılığı sebebiyle bütün tıp bilimi adamları tarafından yasaklandığı gibi asrımız İslam bilgileri tarafından da ictihaden haram görülüp sakındırılmaktadır.

Müslüman Rabbimizin açık buyrukları gibi bilimsel verilere de saygı duymak ve uygulamakla yükümlüdür.

İŞLENMİŞ GIDALAR

Üretim sürecinde ağır işlemlere tabi tutulan gıdalar olan ultra işlenmiş gıdalar” ise ticari amaçlarla doğal yapılarıyla oynanan gıdalardır. Bu da İslam’da haram kılınmış yani yasaklanmış bir işlemdir. Okuyalım:

Size rızık olarak verdiğimiz temiz ve hoş şeylerden yiyin, ama rızıkların doğal yapılarıyla oynayarak  azgınlık yapmayın, yoksa gazabıma uğrarsınız. Benim gazabıma uğrayan kimse bilsin ki, gerçekten uçuruma yuvarlanır, helak olur.” (Ta-Ha 81)

Bizi İslam’a erdirdiği için Rabbimiz olan Allah’a Hamd olsun.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.