islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,5031
EURO
36,4292
ALTIN
2.955,81
BIST
9.302,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Korona Yüzeylerde Bir Ay Kalabiliyor

Korona Yüzeylerde Bir Ay Kalabiliyor

Mirat Haber Ajansı

Avustralya ulusal bilim ajansı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yeni koronavirüs 28 gün boyunca yüzeylerde yaşayabiliyor. Bu yeni virüsün nasıl davrandığına dair anlayışı geliştirmek için araştırmacılar, altı ortak yüzeyde yapay bir mukoza çözeltisinde kurutulmuş COVID-19’un hayatta kalma oranlarını incelediler. İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü’ndeki (CSIRO) araştırmacılar Pazartesi günü yaptıkları araştırmanın virüsün 20°C’de son derece sağlam olduğunu bulduğunu belirttiler. Pürüzsüz yüzeylerde 28 gün sonra bile bulaşıcı materyali elde edebildiler. Araştırmacılar, çalışma sırasında yüzey olarak paslanmaz çelik, cam, vinil, kağıt ve polimer banknotlar ve pamuklu bez kullandılar.

Çalışma ayrıca bulaşıcı virüsün farklı sıcaklık bölgelerinde hayatta kalabildiği sürenin uzunluğunu da buldu. 30°C sıcak havada bulaşıcı virüs paslanmaz çelik, para ve cam üzerinde yedi günden fazla hayatta kalamadı. Bununla birlikte, vinil ve pamuklu kumaşta bulaşıcı materyalin üzerinde de üç günden fazla tespit edilemediği belirtildi. 40°C’de virüs çok daha hızlı yok olmakta. Araştırmacılar, virüsün daha soğuk sıcaklıklarda daha uzun süre hayatta kaldığına dair bu bilgiyi, SARS-CoV-2’nin kombine et tesisleri gibi ortamlarda yayılmasını açıklamaya da yardımcı olduğunu ifade ettiler. Bazı ülkelerin hâlihazırda ikinci korona enfeksiyonu dalgasıyla savaştığı Kuzey yarımkürede, soğuk hava mevsimi yaklaşırken endişeler de artmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.