islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Savunma Sanayii Payı Kesilecek

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Savunma Sanayii Payı Kesilecek
14 Ekim 2024 11:51
A+
A-

AK Parti Grup Başkanı Güler, limiti 100 bin TL’yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL’lik katkı payı düzenlenmesinin gündemde olduğunu belirtti. Düzenlemeye göre noterlerde ise taşınmaz satışlarının noterler tarafından yapılması halinde belirlenen tutarda, ilk defa tescili yapılacak olan araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1500 lira, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.

Limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden kesilecek 750 liralık kesinti, her yıl ocak ayının 5’inci gününde hesaplara yansıtılacak. Ayrıca kart iptal edilse de pay iade edilmeyecek.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti, savunma sanayii projeleri için hizmet bedeli ve vergi olarak yıllık toplam hacmi 80 milyar liraya ulaşması beklenen torba yasa teklifini cuma günü TBMM’ye sunmuştu.

Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek olan torba yasa teklifiyle, Savunma Sanayi Fonu’na gelir amacıyla limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden her bir kart başına yıllık 750 lira kesinti yapılacak.

Yapılan düzenlemenin yankıları sürerken son olarak 750 liralık kesintiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı.

HER YILIN OCAK AYININ 5’NCİ GÜNÜNDE ALINACAK

Buna göre 750 liralık pay, kredi kartı çıkaran kuruluşlar tarafından her yılın ocak ayının 5’nci günü itibarıyla kart hamilinin hesabına yansıtılacak.

Ayrıca 750 liralık pay ilgili dönem hesap ekstresinde gösterilecek.

Kart hamilinden tahsil edilen tutar, tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilecek.

KART İPTAL EDİLSE DE İADE YOK

Bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenecek.

Diğer yandan limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık payın kart iptaliyle ilgili kısmı da merak konusu oldu.

Onunla ilgili olarak ise kart iptal edilse de 750 liralık payın iade edilmeyeceği öğrenildi.

HABER YORUM

Şu anda ülkemizde 121,4 milyon kredi kartı kullanımda…

Aslında bu, kendi içinde tam bir milli felaket…

Haberi okuduğunuzda, kredi kartlarından kesilecek olan tutarın savunma sanayiinde  harcanacak olmasına bir anda olumlu bakabilirsiniz…

Ama… Kredi kartı demek zaten faiz demek… Kredi kartları vasıtasıyla faiz belasına çarptırılan halktan, bir de yıllık 750 TL pay kesilmesi hiçte etik bir davranış değil…

Halkın üzerine böyle bir yük yüklemek yerine, ülkemizde en çok kar edenlerin bankalar olduğundan hareketle, bu yük bankalara yüklenmeliydi. Halkımızı, faiz denen bela ile sömüren bankalara…

Ama, kapitalist sistem maalesef böyle yol alıyor…

Halka, faiz, vergi ve mezkur konuda olduğu gibi kesintiler ile zulmediliyor…

Ne diyelim? Faiz konusunda yüce rabbimizin emrini hatırlatmadan önce; halkımızın kredi kartlarından vazgeçmesini, geliri kadar harcama yaparak faiz belasından kaçmasını öğütleyebiliriz.

Bakara Suresi, 276. ayet:

Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkar kafirlerin hiçbirini sevmez.

Bakara Suresi, 278. ayet:

Ey iman edenler, Allah’tan sakının ve eğer inanmışsanız, faizden artakalanı bırakın.

Bakara Suresi, 279. ayet:

Şayet böyle yapmazsanız, Allah’a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.