Kremlin ve Putin İktisat Hareketi’ni Takip Ediyor olabilir…
Rusya 300 milyar dolar civarındaki döviz rezervini ve alacaklarını “şimdilik” batılı ülkelerde bırakıp Ukrayna’ya savaş açtı.
Batı ise savaş sebebiyle Rusya’nın bu paralarına el koydu.
Peki öyleyse Putin ve Rusya batının oyununa gelen bir çaylak mı?
Aksine durum hiçte öyle değil!
Rusya/Putin, tüm dünyayı ekonomik olarak kasıp kavuran Borca Dayalı Para Sistemi (BDPS) hilesi ile karşılıksız olarak ürettiği paralar üzerinde oturan küresel finans elit batının, kağıttan kalelerini ve tahtını ateşe verdi gibi görünüyor.
Putin savaş başlatmadan önce yurt dışındaki tüm altın rezervlerini Rusya’ya taşıdı.
Putin en akıllıca hamle olarak, yurt dışındaki tüm altın rezervlerini Rusya’ya taşıdı.
Sonrasında da Rubleyi altına endeksledi.
Bunu yaparken de 300 Milyar dolar gibi bir meblağı, yani Rusya’nın 6 ayda enerji satarak batıdan aldığı karşılıksız kağıtları sahibine yani batılı küresel finans elitlerine “şimdilik” kaydıyla bıraktı.
Peki neden bu kadar büyük bir meblağı “şimdilik” bırakmış gibi görünüyor?
Bunu da diğer ülkelere; ‘bakın bu haydutlar her an varlıklarınıza çökebilirler’ demek için tabii ki.
Batıya da; “Madem hem size sattığım enerjinin parasını ödemek yerine hemde uluslararası bankalarda bulunan döviz rezerv hesaplarıma el koyuyorsun, bizde bundan sonra size enerjiyi yani doğalgazı Ruble ile satacağız. Beni çıkardığınız uluslararası para transfer sistemi olan SWIFT sistemini de tanımayız. Şimdilik bölgesel de olsa uluslararası para transfer sistemi olan SPFS kurduk ve işlemlere başladık. İlgi ve alakanın arttığını da göreceksiniz. Bundan sonra kendi ayağınızla Rus Merkez Bankasına gelerek benim belirlediğim fiyatlar üzerinden önce Ruble satın alacaksınız, sonra da ihtiyacınız olan petrol ve doğalgaz alımını yapabileceksiniz. Çok kısa bir süre sonra da rezerv para olan doların hakimiyetinin zarar göreceğini göreceksiniz…” demek istedi.
Peki yaptı mı?
Elbette yaptı!
Böylelikle de Rus Rublesi savaşa rağmen %50 değer kazandı.
Dolarında dünya hakimiyeti ve değeri düştü.
Kısa vadede Rusya olumsuz etkilenecek gibi görülse de orta ve uzun vadenin kazananı olacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebiliriz.
Tabi bu arada, Rusya’dan sonra İran da petrolünü ulusal para birimiyle satmaya karar verdi. Bu da doların beline bir kazma sapı daha vuruluyor demektir.
Peki öyleyse Putin Rubleyi altına endeksleme hamlesini nasıl bulmuş olabilir?
Cevabı gayet basit…
Türkiye’yi devamlı yakın takip eden Putin ve Kremlin, uzun bir süredir Türkiye’deki yüksek enflasyon ve faizinde ana sebebi olan Borca Dayalı Para Kredi Sistemi’ni (BDPS) yenmenin anahtarı olarak geçmişten günümüze kadar defalarca; “TL’yi altına endeksleyin…” önerisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a raporlar ve dosyalar hazırlayarak sunan, İktisat Hareketi’nin de kurucusu ve başkanı olan Prof. Dr. Mete GÜNDOĞAN’ı yakinen takip ediyorlar diye düşünüyorum.
Putin ve Kremlin bir sonraki hamlesinde İktisat Hareketi’nin hangi çözüm önerilerini hayata geçirebilir?
Bunu izleyip göreceğiz…
Takip etmekle kalmayıp ve çözüm önerilerini de uygulamaya koyanlar kazanır.
Bizden söylemesi…
…
Sadi Özgül
Rio’da uzlaşma için görüş birliği sağlanamadı. Toplantı sonrası Rio’da başarısız bir darbe girişimi oldu. Dünyayı…
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'de işlenen savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski…
Bu video bize BELAM başlığı ile gönderildi. BEL’AM için Diyanet İslam Ansiklopedisine baktığımızda şu açıklamayı…
Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın katıldığı merasimden sonra bir gurup teğmenin sonradan korsan yeminle Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde alınan kararla su fiyatlarına %17,5 zam yapıldı ve her ay…
İstanbul' da Şiddetli lodos, Marmara Bölgesi'nde deniz ulaşımını sekteye uğratmaya devam ediyor. İstanbul, Bursa ve…