islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

KÜLTÜR MÜSLÜMANLIĞI DA OLSA İSLAM’A MUHTACIZ

KÜLTÜR MÜSLÜMANLIĞI DA OLSA İSLAM’A MUHTACIZ
28 Haziran 2024 11:00
A+
A-

Yukarıdaki başlığı atmamıza sebep olan haberi okuyalım:

[Bodrum ilçesinde 9 günlük Kurban Bayramı tatili, ilçenin su kaynaklarını tehdit etti… Geyik Barajı’nın doluluk oranı yüzde 4,3 düştü. Mumcular Barajı’nda ise su akışı sağlanamadı. Uzmanlar, bayram boyunca 1 aylık suyun tüketildiğini ve yarımada genelinde su kesintileri yaşandığını açıkladı.]

KÜLTÜR MÜSLÜMANLIĞI DA BEREKETTİ

İslamî ilkelerin yaşandığı toplumda ona inanmayanlar da etkilenir. Daha açık bir anlatımla İslam’la inanç bağlantısı olmayanlar da bazı İslamî kuralları yaşarlar. Bu gibi etkilenişime Kültür Müslümanlığı denir.

Bir buçuk asırlık dünyevileşme geçmişi olan ülkemizde İslami yaşam zayıfladığı için Kültür Müslümanlığı da kalmadı gibi.

ATEİSTLER BİE SU İLE TAHARET ALIRDI

Sosyolog yazar Ali Bulaç’ın anlatımına göre bir seyahatleri sırasında elinde sişe suyu gördüğü yol arkadaş ünlü ateist yazar B.B. ye hayrola, der. O da taharet için aldığını söyler. Çünkü bizim kâfirlerimiz bile Kültür Müslümanı idi. Onlar da popolarında su ile temizlik yaparlardı.

AÇLIK VE ÖLDÜRME EĞİTİMİ

Sözü uzatmayalım, inanmayanları ile birlikte İslam toplumu mesela Ramazan’da bir ay yememe-içmeme eğitimi yapar. Kurbanda hayvanı kesme yöntemiyle de olsa nefsi müdafaa için öldürme eğitim alır. Dere kenarında abdest alınırken bile su israf edilmez, günaha girilmez ve israfa düşülmez.

SAVAŞLAR, PANDEMİLER, KURAKLIKLAR ÖNÜMÜZDE

Kapıda olan savaşlar, DSÖ ile pazarlanacak pandemiler ve beklenen kuraklıklar… Bütün bunların  bize susuzluk yaşatacağı  apaçık görülüyor. Kültür Müslümanlığı’na da hasret ülkemiz sorunlarıyla nasıl baş edecek?

Bodrumda yaşayanlar veya eğlenmeye gidenler bu ülkenin manevi değerlere en uzak insanları görülebilir. Bunun en önemli ve açık göstergesi sanıldığı gibi  cami cemaatlerinin azlığı değil,  9 günde bir aylık su  tüketimidir. Bir diğer anlatımla israf edilmesidir.

Zenginden fakirine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her alanda israfa alıştık. Hem de borçlanarak israfa. Oysaki Allah israf edicileri sevmez, insanlık erdemleri de israfa karşıdır.

DENGELİ OLMAYA YÖNELTEN İSLAM

Bizi İslam’la her alanda orta yolu tutmaya ve dengeli harcamaya yönelten Allah’ımıza hamdolsun. Okuyalım:

“Rahmeti yaygın olan Allah’ın sevdiği kullar mallarını Allah yolunda veya başka herhangi bir iş için harcayacakları zaman ne kendilerini ve ailelerini muhtaç duruma düşürecek şekilde savurganlık yaparlar, ne de mala mülke aşırı bir tutkuyla bağlanıp cimrilik ederler; onların harcamaları, bu ikisi arasında ölçülü ve dengelidir.  (Furkan  67)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.