islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

KUR’AN-I KERİM’DE AHİRET HAYATI İLE İLGİLİ AYETLER

KUR’AN-I KERİM’DE AHİRET HAYATI İLE İLGİLİ AYETLER
23 Temmuz 2024 16:29
A+
A-

KUR’AN-I KERİM’DE AHİRET HAYATI İLE İLGİLİ AYETLER

İşte Kur’an-ı Kerim’de ahiret hayatı ile ilgili bazı ayetler:

1-Bakara Suresi, 62. Ayet:

“Şüphesiz iman edenler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabiîlerden kim Allah’a ve ahiret gününe inanır ve salih amel işlerse, onların mükâfatları Rablerinin yanındadır. Onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.”

2-Bakara Suresi, 85. Ayet:

“Sonra siz, işlediklerinizin cezasını vermekten başka bir şey beklemez misiniz?”

3-Al-i İmran Suresi, 185. Ayet:

“Her can ölümü tadacaktır. Kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size eksiksiz verilecektir. Kim ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulursa, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir.”

4-Nisa Suresi, 56. Ayet:

“Ayetlerimizi inkâr edenleri ateşe sokacağız. Derileri piştikçe azabı tatmaları için onların derilerini başka derilerle değiştireceğiz. Şüphesiz Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.”

5-Nisa Suresi, 122. Ayet:

“İman edip salih amel işleyenleri, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacağız. Orada ebedî kalacaklardır. Allah’ın verdiği gerçek bir vaattir. Söz olarak Allah’tan daha doğru kim vardır?”

6-Maide Suresi, 69. Ayet:

“İman edenler, Yahudiler, Sabiîler ve Hristiyanlardan kim Allah’a ve ahiret gününe inanır ve salih amel işlerse, onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.”

7-En’am Suresi, 31. Ayet:

“Allah’ı yalanlayanlar ve O’nun ayetlerini inkâr edenler var ya, işte onlar ziyana uğrayanlardır. Nihayet onlara ansızın kıyamet geldiği zaman, ‘Vay bizim halimize! Bu konuda gaflette kalmışız; meğer biz zalim kimselermişiz!’ derler.”

8-En’am Suresi, 93. Ayet:

“Allah’a karşı yalan uydurandan veya kendisine bir şey vahyedilmemişken ‘Bana vahiy geldi’ diyenden ve ‘Allah’ın indirdiği gibi ben de indireceğim’ diyenden daha zalim kim olabilir? O zalimleri ölüm sekeratı içinde iken, melekler ellerini uzatmış, ‘Haydi canlarınızı çıkarın! Bugün Allah’a karşı haksız şeyler söylediğinizden ve O’nun ayetlerine karşı büyüklük taslamanızdan dolayı alçaltıcı bir azap ile cezalandırılacaksınız’ derken bir görsen!”

9-Yunus Suresi, 45. Ayet:

“Allah’ın onları bir araya toplayacağı gün, sanki dünyada sadece gündüzün bir saati kadar kalmışlar gibi olacaklar. Onlar birbirlerini tanıyacaklar. Allah’a kavuşmayı yalan sayanlar gerçekten ziyana uğramışlardır ve doğru yolu bulamamışlardır.”

10-Hud Suresi, 103. Ayet:

“Şüphesiz bunda ahiret azabından korkanlar için bir ibret vardır. O gün bütün insanların toplanacağı bir gündür ve o, görülecek bir gündür.”

11-Ra’d Suresi, 5. Ayet:

“Eğer şaşacaksan, asıl onların ‘Biz toprak olduktan sonra mı gerçekten yeniden mi yaratılacağız?’ demelerine şaşmak gerekir. İşte onlar Rablerini inkâr edenlerdir. İşte onlar boyunlarına halkalar geçirilecek olanlardır. İşte onlar cehennemlik olanlardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır.”

12-İbrahim Suresi, 48. Ayet:

“O gün yer başka bir yerle, gökler de başka göklerle değiştirilir ve insanlar tek ve kahredici olan Allah’ın huzurunda dururlar.”

13-Kehf Suresi, 47. Ayet:

“O gün dağları yürütürüz. Yeryüzünü çırılçıplak görürsün. Onları bir araya toplamışızdır. Onlardan hiçbirini bırakmamışızdır.”

14-Ta Ha Suresi, 124-126. Ayetler:

“Kim benim zikrimden yüz çevirirse, şüphesiz onun için dar bir geçim vardır ve onu kıyamet günü kör olarak diriltiriz. O da, ‘Rabbim! Beni niçin kör olarak dirilttin? Oysa ben hakikaten görür idim’ der. Allah, ‘Öyle. Çünkü sana ayetlerimiz geldi de sen onları unuttun; bugün de aynı şekilde unutuluyorsun’ der.”

15-Nebe Suresi, 18-20. Ayetler:

“O gün Sur’a üflenir ve siz bölük bölük gelirsiniz. Gökyüzü açılır ve kapı kapı olur. Dağlar yürütülür ve serap haline gelir.”

Bu ayetler, ahiret hayatının gerçekliğini, oradaki mükafat ve cezaları, insanların bu dünyada yaptıkları amellere göre karşılık göreceklerini anlatır. Ahiret hayatı, Kur’an’ın temel öğretilerinden biridir ve birçok ayette çeşitli yönleriyle ele alınmıştır.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.