islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1884
EURO
37,0886
ALTIN
2.977,25
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

KUR’AN-I KERİM’DE HZ.MUHAMMED (SAV) İLE İLGİLİ AYETLER

KUR’AN-I KERİM’DE HZ.MUHAMMED (SAV) İLE İLGİLİ AYETLER
16 Temmuz 2024 22:40
A+
A-

Ahzab Suresi, 40. Ayet “Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.”

Enbiya Suresi, 107. Ayet “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”

Ahzab Suresi, 21. Ayet “Andolsun, Allah’ın Resulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır.”

Tevbe Suresi, 128. Ayet “Andolsun, size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.”

Ahzab Suresi, 56. Ayet “Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber’e salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selam verin.”

Fetih Suresi, 29. Ayet “Muhammed Allah’ın elçisidir. Onunla beraber olanlar da kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûa varırken, secde ederken görürsün; Allah’tan lütuf ve rıza isterler. Secde izinden nişanları yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat’taki vasıflarıdır. İncil’deki vasıfları ise, filizini yarıp çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, sapı üzerine dikilmiş bir ekine benzer ki, bu ekincilerin hoşuna gider. Allah’ın onlarla kâfirleri öfkelendirmesi de böyledir. Allah, içlerinden iman edip salih amel işleyenlere mağfiret ve büyük bir mükafat vaad etmiştir.”

Şuara Suresi, 214. Ayet “Önce en yakın akrabanı uyar.”

Kalem Suresi, 4. Ayet “Ve şüphesiz sen yüce bir ahlak üzeresin.”

Muhammed Suresi, 2. Ayet “İman edip salih ameller işleyen ve Muhammed’e indirilen kitaba inananların Rableri, onların kötülüklerini örtmüş ve durumlarını düzeltmiştir.”

Bakara Suresi, 119. Ayet “Biz seni ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Cehennemliklerden sen sorumlu değilsin.”

Ahzab Suresi, 45-46. Ayetler “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik. Allah’ın izniyle O’nun yoluna çağıran bir davetçi ve nurlandırıcı bir ışık olarak gönderdik.”

Fetih Suresi, 8-9. Ayetler “Şüphesiz biz seni bir şahit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik ki Allah’a ve Resulüne iman edesiniz, O’na yardım edesiniz, O’na saygı gösteresiniz ve O’nu sabah akşam tesbih edesiniz.”

Araf Suresi, 157. Ayet “Onlar ki yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları o Elçiye, o ümmî Peygambere uyarlar. O (Peygamber) ki, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten sakındırır, temiz şeyleri helal, pis şeyleri ise haram kılar; onların ağır yüklerini ve üzerlerindeki zincirleri indirir. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve onunla birlikte gönderilen nuru izleyenler var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır.”

Enfal Suresi, 20. Ayet “Ey iman edenler! Allah’a ve Resulüne itaat edin ve işittiğiniz halde ondan yüz çevirmeyin.”

Nur Suresi, 54. Ayet “De ki: Allah’a ve Peygamber’e itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki onun (Peygamber’in) sorumluluğu kendisine yükletilen görev, sizin sorumluluğunuz da size yükletilen görevdir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yolu bulursunuz. Peygamber’e düşen ancak apaçık bir tebliğdir.”

Bu ayetler, Hz. Muhammed’in (SAV) Allah tarafından gönderilen bir peygamber olduğunu, onun yüksek ahlakını, müminler için örnek oluşunu ve müjdeleyici ve uyarıcı görevlerini vurgular. Ayrıca, onunla beraber olanların nasıl davranması gerektiği ve ona itaatin önemi de belirtilir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.