Suda doğum konusu daha önce de ilgilendiğim bir konuydu. 15 Ağustos tarihli Sabah gazetesi, isimlerini verdiği ünlü artistlerden ikisinin suda doğum yaptığını, ünlü futbolcu falancanın eşinin de ikinci doğumunu suda yapmak istediğini duyurdu.
Doğum konusu ülkemizin önemli meselelerden biridir. 9 çocuk sahibiyim. Biz sezaryen nedir bilmezdik. Sezaryen yöntemi ile doğumun sayısı bir ara doğal yöntemle doğumun sayısını aşmıştı. Sağlık Bakanlığımızın duruma müdahale etmek istediğini hatırlıyorum.
Katılmayabilirsiniz ancak benim inancım şudur: Allah’a, Âhiret Hayatı ve sorgulamasına inanmayan her insan ve kurum şerlere açıktır. Ben gıda ve ilaç sanayi yanı sıra modern tıbba da büyük ölçüde güvenimi yitirdim. Şeker hastası olan beni ve tansiyon hastası olan eşimi tedavi etmeksizin ölünceye kadar ilaç kullanmaya mahkûm eden üstelik alternatif tıbba da savaş açmış modern tıptan nasıl hayır bekleyelim.
Hayvanlar Arasında Sezaryen Doğum mu Var
Hayvanlar arasında sezaryen doğum mu var? Doktorlarımız önce korkutuyor sonra da sezaryene mahkûm ediyorlar.
Allah bütün canlılar ve de insanlar için doğum yasası koymuştur, O da sancıları bile faydaüreten üreme organından doğumdur. Tam burada Sezaryen başlıklı yazımızdan bir alıntı yapmak istiyorum:
“Normal doğumun risk oluşturabileceği ve dayanılmaz ağrılar/sancılar çektirilebileceği şeklinde ki yanıltıcı beyanlar, Şeytanîdir, doğrudan saptırmadır. Bu sebeple de haramdır.”
Çünkü pek az olan istisnalar bir tarafa, döllenişi ve doğuşu birer mucize olan çocuğun doğal doğumu güvenlidir. Çünkü “Yüce Allah ona (ana rahminden)çıkışı kolaylaştırmıştır.”(Abese 20) Ananın dayanılabilir sancıları da Yaratanın düzenlemesidir. Doğal olan bu durum, olması gereken olarak da nitelendirilebilir. Rabbimiz şöyle buyurur:
“Biz insana ana babasına yürekten iyilikler yapmasını ve güzelce davranmasını emrettik. Özellikle annesi onu (gebeliğin ikinci ve ağır döneminde gelişimini tamamlamış insan yavrusu olarak)zahmetle taşıdı, …” (Ahkaf 15)
Doğal doğum sırasındaki ağrıların, ıkınmaların ve rahimden çıkan salgıların ananın ve çocuğun doğum sırası ve sonrası sağlıklarına katkı vereceği ve ana ile çocuğu arasındaki ruhsal ilişkileri geliştireceği sezgisel ve bilimsel olarak bilinen bir gerçektir. Burada doğum yasasını koyan Allah’ın, her şeyi bilen ve neylerse güzel eyleyen Rab olduğu hamd edilerek hatırlanmalıdır.
Uzunca bir giriş oldu. Dünyamızın öteden beri bildiği ve zamanımızda da bilinen ve nedense beklenen ölçüde gelişmeyen suda doğum yöntemine ağırlık vermeli değil miyiz? Suda doğumun daha ağrısız ve kolay olduğu dile getiriliyor. Kolaylaştırma Rabbimizin arzusu, Peygamberimizin uygulamasıdır.
Suda Doğuma Kur’ânî İşaret
Ben şahsen suda doğum yöntemine Rabbimiz tarafından işaret edildiğine de inanıyorum. Şimdi sizlere Sezaryen başlıklı yazımızın konumuzla ilgili bölümünü aktarıyorum.
Hz. Meryem’in Hamileliği
Hz. İsa’nın annesi Meryem’in gebeliği mucizevidir. Rabbimizin dilemesiyle Meryem eş aracılığı olmaksızın Hz. Îsa’ya gebe kalmıştır. -İstemeksizin-babasız çocuk doğuracak olmanın bunalımıyla “daha önce ölseydim de unutulup gitseydim” diyecek kadar üzüntülere boğulan Hz. Meryem’e bile çektirilen doğum sancıları, gebenin yararına çekilmesi gereğine bir işaret olsa gerektir. Hiç şüphesiz Meryem’e yapılan ilahî yardımın, suda doğum izlenimini vermesi, doğumun kolaylaştırılması görevimizi de ihtar etmektedir:
“Derken doğum sancısı Meryem’i bir hurma ağacına doğru sürükledi. Bu sırada ‘Keşke daha önce ölseydim de unutulup gitseydim.’ diyerek sızlandı. İç geçirince de, vücudunun alt bölgesinden bir sesle ona şöylece seslenildi: Sakın ha üzülme. Rabbin senin altında bir derecik oluşturacaktır.” (Meryem 23,24)
“Kad Ce’ale Rabbuki Tehteki Seriyya / Rabbin senin altında bir derecik oluşturacaktır.”ifadesi doğumu su ile ilişkilendirmektedir. Ama suda doğum ama doğum sırasında izlenecek su kaynaklı oluşumlar. Kur’ân âlimleri ve tıp uzmanları bu konuda çalışmalıdırlar.
Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi