islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5509
EURO
35,1706
ALTIN
2.470,13
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Mama Lobisi Başıboş Köpek Sorununun Çözülmesini İstemiyor

Mama Lobisi Başıboş Köpek Sorununun Çözülmesini İstemiyor
23 Mayıs 2024 11:48
A+
A-

Mama Lobisi Başıboş Köpek Sorununun Çözülmesini İstemiyor

Başıboş Köpek Tasarısı Haftaya Meclis’te: Mama Lobisi Çözüm İstemiyor

Mama Üretimindeki Artış

Türkiye’de mama üretimi son yıllarda büyük bir artış gösterdi. 2014’te 14 tesiste 42 bin 294 ton mama üretilirken, bu rakam 2023’te 58 tesiste 239 bin 176 tona ulaştı. Talep artışıyla birlikte, son 5 yılda üretilen köpek mamasının değeri 36 milyar TL’ye çıktı.

İthalat Verileri

Ticaret Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 937 bin ton köpek maması ithal edildi. Bu ithalatın değeri 1,5 milyar doları buldu. Evcil hayvan maması ithalatı, özellikle 2022’de yüzde 30 artarak 77 bin tona çıktı. Fransa, Macaristan ve Sırbistan başlıca tedarikçi ülkeler oldu.

Güvenlik Sorunu ve Toplum Tepkisi

Avukat Kaan Bayramzade, başıboş köpeklerin toplum güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. Bayramzade, sosyal medyada suni gündem oluşturulduğunu ve bu durumun güvenlik sorunlarına yol açtığını vurguladı. Sokaklarda dolaşılamadığını ve turistik itibar kaybı yaşandığını söyledi.

İngiltere’deki Durum

Bayramzade, ABD ve Avrupa’da sokak köpeklerinin sorun teşkil etmediğini belirtti. İngiltere’de her yıl 100 bin köpek sokaklardan toplanıyor. Hayvan Evsizliği Endeksi’ne göre, İngiltere’de 67 bin sokak köpeği bulunuyor. Bu ülkelerde sokak hayvanları vatandaşların yaşam hakkını tehdit etmiyor.

Tasarı Haftaya Meclis’te

Sokak köpekleri düzenlemesi önümüzdeki hafta TBMM’ye sunulacak. AK Parti Meclis Grubu’nda konuyla ilgili çalışmalar yapılacak. Sahiplendirme, kısırlaştırma, barınak ve uyutma gibi aşamalar değerlendirilecek. Düzenleme, torba teklifi ile sunulacak ve 10 gün içinde tamamlanacak.

HABER YORUM

Geç kalmış bir karar diye düşünüyoruz… Ama şu da var ki zararın neresinden dönersek kardır…

Evet sokak köpekleri öyle bir hal aldı ki, insanlara saldırıyor, çocukları parçalıyor…

Birileri de hala cahilce “Hayvan Hakları” kılıfı altında, sosyal medya da platformlar oluşturup “Hayvan Sevgisi” diye bir yerlerini yırtıyorlar…

Hayvan hakları, hayvan sevgisi tamam da insan hakları ve insan sevgisi ne olacak… Bir insan için, ilk başta insan hakları ve insan sevgisi gelmesi gerekmiyor mu?

Biz, gerek sokak hayvanları  gerekse  göçmen kuşlar için, vakıflar kurmuş bir medeniyetin çocuklarıyız…

Bakmayın siz Avrupa’ya falan! Haberimizde de okuduğunuz gibi bunlar, sokak hayvanları konusunda bile kapitalist düşünür ve bu mecradan insanları  nasıl sömürürüm diye planlar yapar…

Evet, bizim için her canlının canı kutsaldır…

Ama ilkönce insan!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

#SokakHayvanlarıSahipsizDeğil

#KöpekTerörü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.