islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

MERHUM 2. ABDÜL HAMİD’İ DE ERDOĞAN’I DA ARAŞTIRALIM

MERHUM 2. ABDÜL HAMİD’İ DE ERDOĞAN’I DA ARAŞTIRALIM
22 Temmuz 2024 12:35
A+
A-

Büyük adamlar yakından incelendiğinde büyüklükleri görülür. Gerçekten büyük değillerse küçüklükleri belgelenir.

Aşağıdaki satırlar gerçekten Hüseyin Çelik beyefendiye aitse üzerinde düşünülmelidir.

Tanzimat sonrası iyice incelenip, Lozan sonrası çok iyi araştırılmadan böylece gerçek kahramanlar ve cüceler ortaya çıkarılmadan Türkiye Cumhuriyeti kendisini büyütecek iç ve dış siyaset belirleyemez. Müslüman aydınlar da devrimci kadrolar yetiştiremezler.

Bir an için Hüseyin Çelik hocamızın yanıldığını farz edelim. Tarafsız bir mantıkla araştırma yapmış olmakla bir kaybımız olmaz. Bırakalım Erdoğan da araştırılsın. Değindik, araştırmayla gerçek büyüklerin büyüklüğü ortaya çıkar. Biz de şüpheden arınmış oluruz.

HÜSEYİN ÇELİK’İN TESPİTİ DOĞRU OLAMAZ MI?

[ “Hızlı bir İslamcı olarak doktora tezimi Abdülhamid üzerine yapmaya karar verdim. Kahramanlıklarını araştırıp herkese anlatmak için kitap yazacaktım. Ama araştırdıkça şoklara girdim hayal kırıklığına uğradım. Necip Fazıl ve Kadir Mısıroğlunun anlattığı Abdülhamid Osmanlı belgelerinde yoktu. Ne vardı peki?

Avrupai hayat tarzına meraklı ama Avrupa’dan korkan bir adam, etrafında ki tüm adamları vezirleri Ermeni, Rum veya yahudi.

Yabancı devletler tehdit edince toprak verip sulh sağlayan bir padişah çıktı karşıma. Ali Suavi’nin Çırağan sarayı baskınından sonra beni ve ailem,  bunlar topkapının zindanlarında öldürecekler korkusu ile İngiliz elçisini çağırıp Kraliçe beni korur mu diye söylüyor…

2 gün sonra Elçi Kraliçe seni aileni ve koruyacağını söylüyor ama bir şartı var Ruslara karşı Malta da ve Girit de bulunan Askerlerimiz Savaşırken Sevkiyat zorluğu çekiyor… Kıbrıs’ı vermenizi istiyor diyor, 4 gün sonra Kıbrıs’ı İngilizlere veriyor” HÜSEYİN ÇELİK]

RABBİMİZİN BUYRUĞU

Biz sorumluluğumuzun gereği olarak Diyanet Vakfi İslam Ansiklopedisi’nden II. Abdülhamit maddesinin okunması gereğini hatırlatıyor ama araştırarak hakikate ulaşmanın Rabbimizin buyruğu olduğunu da bildirmek istiyoruz. Okuyalım:

“Ey inananlar! Herhangi bir kimse, özellikle de alenen günah işleyen ahlaksız biri, yani bir fasık size önemli bir konuda haber getirirse, bu habere göre hareket etmeden önce, onun doğruluk derecesini iyice araştırın. Yoksa bilmeyerek bir toplumun hakkını çiğnersiniz de, yaptığınıza pişman olur, yanılmak  ve yanıltmanın vicdan azabına mahkûm olursunuz.” (Hucurat 6)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.