islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6474
EURO
35,1043
ALTIN
2.448,35
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Mescid-i Aksa’da İsrail Engeli: Filistinlilere Zulüm Devam Ediyor

Mescid-i Aksa’da İsrail Engeli: Filistinlilere Zulüm Devam Ediyor
29 Haziran 2024 09:37
A+
A-

Mescid-i Aksa’da İsrail Engeli: Filistinlilere Zulüm Devam Ediyor

Mescid-i Aksa’ya Giriş Engellemeleri

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa, cuma namazı için gelen on binlerce Filistinliyi ağırlamak istedi. Ancak, İsrail polisinin uyguladığı sıkı kimlik kontrolleri ve keyfi engellemeler, birçok Filistinlinin ibadet etmesine mani oldu. Cuma namazı öncesi Mescid-i Aksa’nın kapılarında bulunan İsrail polisleri, bazı Filistinlilere kimlik kontrolü yaptı ve yüzlercesinin girişine izin vermedi. Bu uygulamalar, Filistin halkının dini özgürlüğünü kısıtlayan önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’ndaki Baskılar

Harem-i Şerif’in El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nda, İsrail polisinin kimlik kontrolü sırasında birçok Filistinli geri çevrildi. İsrail polisi, bazı Filistinlileri gözaltına alırken, diğerlerini ise şiddet kullanarak uzaklaştırdı. 66 yaşındaki Filistinli Ebubekir eş-Şiymi ve 47 yaşındaki Celal Nassar, girişlerine izin verilmeyenler arasında yer aldı. Özellikle yaşlı Filistinlilerin darp edilmesi, İsrail polisinin sert ve insanlık dışı tutumunu gözler önüne serdi.

Gazetecilere Uygulanan Baskılar

Olayları takip eden gazeteciler de İsrail polisinin hedefi oldu. AA muhabiri Esat Fırat, El-Esbat Kapısı’ndaki durumu aktarırken, yaşlı bir Filistinlinin darp edilmesine tanık oldu. İsrail polisi, AA ekibi dahil olmak üzere gazetecileri zorla kapı alanından çıkardı. Basın özgürlüğünün de ihlal edildiği bu durum, bölgede yaşanan insan hakları ihlallerinin boyutunu bir kez daha ortaya koydu.

Geri Çevrilen Filistinlilerin Hikayeleri

66 yaşındaki Filistinli Ebubekir eş-Şiymi, yıllardır Mescid-i Aksa’da ibadet eden bir isim. Ancak, İsrail polisinin uygulamaları nedeniyle bu kez ibadetini gerçekleştiremedi. 47 yaşındaki Celal Nassar ve 34 yaşındaki Ahmet Fehhum da benzer şekilde geri çevrilenler arasında yer aldı. Bu insanlar, sadece ibadet etmek için geldikleri kutsal mekanda, İsrail’in baskıcı politikalarıyla karşılaştı. Yaşanan bu olaylar, Filistin halkının dini özgürlüğüne yapılan müdahalelerin ne denli ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Filistin Halkının Direnişi ve Uluslararası Tepkiler

Filistin halkı, tüm bu zorluklara rağmen Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya devam ediyor. İsrail’in baskılarına ve engellemelerine karşı direnen Filistinliler, uluslararası toplumdan daha fazla destek bekliyor. Birçok insan hakları örgütü ve uluslararası kuruluş, İsrail’in bu uygulamalarını kınayan açıklamalarda bulundu. Ancak, bu tepkilerin yeterli olmadığı açıkça görülüyor. Uluslararası toplumun, Filistin halkının haklarını korumak için daha etkin adımlar atması gerektiği bir kez daha anlaşılıyor.

Sonuç olarak Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylar, İsrail’in Filistin halkına yönelik baskıcı politikalarının bir yansımasıdır. Filistinlilerin dini özgürlükleri kısıtlanmakta ve ibadet hakları ellerinden alınmaktadır. İsrail polisinin uyguladığı sert tedbirler ve keyfi engellemeler, bölgede huzur ve barışın sağlanmasını zorlaştırmaktadır. Bu durum, Filistin halkının direnişini ve uluslararası toplumun tepkisini gerektiren ciddi bir insan hakları ihlalidir…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.