islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü Üzerindeki Gizem Artıyor

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü Üzerindeki Gizem Artıyor
26 Temmuz 2024 12:00
A+
A-

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü Üzerindeki Gizem Artıyor

Yeni Adli Tıp Raporu Şüpheleri Artırdı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşan yeni Adli Tıp raporu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili soruşturmayı tümden değiştirecek nitelikte. Adli Tıp Genel Kurulu’nun 30 üyesi, 2011 tarihli “Kandaki karbondioksit oranı ölümden sonra da artar” raporunu oybirliğiyle yalanladı. Yeni raporda, “Ölüm sonrasında karboksihemoglobin oluşmaz (artmaz)” denildi. Bu bulgular, suikast iddialarını güçlendiriyor ve olayın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.

İsmail Güneş’in Durumu Çelişkiyi Açıkladı

Helikopter kazasından sonra 5-6 saat hayatta kalan gazeteci İsmail Güneş’in kanında yüzde 27 karboksihemoglobin tespit edilmişti. Bu oran, ilk anlarda yüzde 50 civarındaydı ve helikopterin düşmesiyle uyumlu değildi. Tıbbi olarak, kanında yüzde 50 karboksihemoglobin bulunan birinin bayılması ve şuurunu kaybetmesi gerekir. Ancak İsmail Güneş, uzun süre hayatta kalmış ve yardım isteyebilmişti. 2011’deki rapor, bu çelişkiyi “Kandaki karboksihemoglobin oranı ölümden sonra da artabilir” diyerek yok etmeye çalışmıştı. Yeni rapor, bu iddiayı tıbben mümkün olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Helikoptere Kurulmuş Bir Sistem Şüphesi

Adli Tıp, gazın seviyesinin ne zaman yükseldiğini soran Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki ihtimal sundu. Helikopterin kalkışı ile düşüşü arasında geçen 25 dakikalık sürede helikopter içerisinde kurulmuş bir sistemle veya kaza sonrası helikopter kabinine dolan dumana maruz kalınarak bu düzeye çıkmış olabileceğini belirtti. Bu ikisi arasında tıbben ayrım yapılamadığı, konunun adli tahkikatla aydınlatılmasının daha uygun olduğu ifade edildi. Adli Tıp Genel Kurulu, Yazıcıoğlu ve diğerlerinin gazla zehirlenerek ölmüş olabileceğini belirtti ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile jandarmanın bu durumu tespit etmesi gerektiğini vurguladı.

FETÖ’nün Adli Tıp Üzerindeki Etkisi

2011’de olayı örtbas etmeye çalışan kurulun FETÖ tarafından oluşturulduğu savcılık kaynaklarından öğrenildi. Dönemin Adli Tıp Başkanı Cengiz Haluk İnce, incelemeyi FETÖ’cü Ahmet Sadi Çağdır’ın başını çektiği 3 kişilik bir ekibe havale etmişti. İnce, FETÖ’nün Adli Tıp’ta en fazla örgütlendiği dönemde görev yapıyordu ve 15 Temmuz’un ardından gözaltına alınan isimlerdendi. Ahmet Sadi Çağdır da FETÖ’den 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu gelişmeler, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümündeki şüpheleri daha da artırdı.

Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Karbonmonoksit gazı solunduktan sonra akciğerler aracılığıyla kana geçer ve kırmızı kan hücrelerindeki hemoglobinle birleşerek karboksihemoglobin oluşturur. Bu durum, vücutta yer alan oksijeni azaltır ve organların çalışamaz hale gelmesine neden olur. Çoğu kez ölümle sonuçlanan bu olay, şofben, soba, maden ve araç egzozundan çıkan gaz nedeniyle yaşanabilir. Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin gazla zehirlenmiş olabileceği ihtimali, olayın suikast olabileceğini düşündürmektedir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.