OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR
Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ama onların inandığı İslam, Şeriat’siz yani hayata müdahil olmayan laikleştirilmiş İslam’dır. Ne var ki onlar bilgisizlikleri sebebiyle bunun farkında bile değildirler
Ülkemizin aydınlarının ! kısm-ı azamı böyle olduğu gibi Osman Müftüoğlu hoca da muhtemelen böyledir. Üstelik onun üzerinde yakın çevresi ve Hürriyet okuyucularından oluşan bir mahalle baskısı da vardır.
Biz de hocayı böyle kabul eder ve açık bir deist olmadığına da şükrederiz.
Osman hocamızın eleştirdiğimiz bir çok yazıları olmuştur. Hocamız Hürriyet’teki 11 Mayıs 2024 tarihli uzunca yazısında yine döktürmüş. Ama içini dolduramadığı, galip zannımıza göre de dolduramayacağı öğütler vermiş…
Sağlıklı – uzun ömür ve de kronik hastalıklardan beri mutlu bir yaşam için Osman hocamız, üzerinde ısrar gösterdiği dört öneride bulunmuş. Bulunmasına bulunmuş ama bilerek veya bilmeyerek içlerini doldur(a)mamış.
Aslında hocamız belki de bilmeyerek ” İyi bir Müslüman olun, “demiş ama bunu anlaşır bir dille açığa vurmamış.
Her önerinin altını biz dolduralım.
Namaz ruh ve şekilden oluşan muhteşem bir ibadettir. Onun şeklini tadil-i erkan oluşturur. Yani örneğin namazın rükûunu, secdesini ve selamlarını günde beş defa ölçülere uygun yaparsanız bu tam bir vücut eksersizi olur. Secdede beyine de bol oksijen akıymış olursunuz. Bu egzersizi gece namazlarında da yaptığınızı düşününüz.
Bundan ala egzersiz mi olur?
Allah hiçbir şeyi faydasız yaratmamıştır. (Sâd 27)
Yaşadığını bölgede yetiştirilip pazara-marketlere getirilen bütün sebzeler ve meyvelerde az da ola mutlaka yiyin.
Rabbimizin önerdiği ve yedirerek de şükretmemizi istediği küçük ve büyük baş hayvan etleri ile balık etlerini de yemeliyiz. Bunları alamayacaklara da yardımcı olmalıyız. (Hac 36; Nahl 14)
Bilmemiz gerektiği üzere fecir/tan yeri ağarmasıyla başlayan günümüz güneşin batımı ile biter, Vücudumuz gece ile birlikte istirahate çekilir. (Nebe’ 9,16)
Peygamberimizin tavsiyesi üzere yatsı namazı kılınarak yatılır. Gecenin ortasında bir süre ibadet için kalkılarak manevi güç depolanır. Sonra da tan yeri ağarırken sabah namazı için tekrar kalkılır ve namazdan sonra da günlük hayata başlanır. Bütün bunlar kaliteli bir uyku için bulunamaz yollardır.
Yüce Allah insanları kulluk denemesi için zorluklardan zorluklara uğratılmak üzere yaratmıştır. (Beled 4)
Deneme bizim şer/kötü olarak görebileceğimiz örneğin korku salınarak, fakirliğe düşürülerek ve hastalıklara uğratılarak da yapılabilir. (Enbiya 35;Bakara 155)
Strese düşürücü bu tür olaylar Rabbimizin denemesi olarak bilinirse yıpratıcı değil, güçlendirici olur. (Teğabun 11) Üstelik kalıcı huzur da Allah’a dönüşle sağlanabilir. (Ra’d 28 )
Hayat Allah’a ve ölümle başlayacak âhiret hayatına iman ile konumlandırılıp amaçlandırılırsa, İslam’a akla ve bilime uygun her söz ve iş Cennet yol olarak huzura erdirir.
ARD
MİRATHABER.COM -YOUTUBE-