islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Paris’te Binlerce Gösterici Gazze’deki Soykırımı Kınadı

Paris’te Binlerce Gösterici Gazze’deki Soykırımı Kınadı
30 Mayıs 2024 14:14
A+
A-

Paris‘te Binlerce Gösterici Gazze’deki Soykırımı Kınadı

Saint-Augustin Meydanı’nda Büyük Protesto

Fransa’nın başkenti Paris’te, Filistin Dayanışma Derneği’nin (AFPS) çağrısıyla binlerce kişi toplandı. Göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Akşam saatlerinde Saint-Augustin Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık, Filistin bayrakları ve pankartlar taşıdı. “Gazze’deki katliamı durdurun” ve “Sessizliğiniz sizi suç ortağı yapıyor” gibi sloganlar attılar.

Göstericiler, yoğun yağmura rağmen eylemlerini sürdürdü. Polis, biber gazı kullanarak göstericilere müdahale etti. Uzun süre eylemcilerin gösteri alanından çıkmasına izin vermedi. Buna rağmen, göstericiler kararlılıkla protestolarına devam etti.

“Gazze, Paris Seninle”

Protestocular, “Hepimiz Filistinliyiz” ve “Gazze, Paris seninle” sloganları attı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan göstericiler, Filistin’e destek mesajları verdi. Göstericiler, İsrail’i destekleyen markaların ürünlerinin satıldığı dükkanlara kırmızı boyalı elleriyle izler bıraktı. Bu eylem, İsrail’e karşı bir sembolik protesto olarak dikkat çekti.

Protestolar metroda da devam etti. Bazı göstericiler, metroda “ateşkes” sloganları attı. Bu eylem, protestoların ne kadar yaygın ve kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Göstericilerin kararlılığı, Paris sokaklarında yankı buldu.

Boyun Eğmeyen Fransa Partisi’nin Desteği

Gösteriye, Filistin’e verdiği destekle bilinen Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi’nden milletvekilleri de katıldı. Milletvekillerinin katılımı, protestoculara moral ve destek sağladı. Bu destek, gösterinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

AFPS, 27 Mayıs’ta yaptığı basın açıklamasında, uluslararası toplumun ve özellikle Fransa’nın tepkisini eleştirdi. İsrail’in, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) “askeri operasyonların” durdurulması yönündeki kararına rağmen saldırılarını sürdürmesini kınadı. AFPS, kalıcı ateşkes ve İsrail’e yaptırım talebinde bulundu.

Uluslararası Toplumun Sessizliği

AFPS, uluslararası toplumun tepkisizliğini sert bir şekilde eleştirdi. Fransa’nın, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmasını kınadı. AFPS, İsrail’in saldırılarının durdurulması için uluslararası baskının artırılması gerektiğini vurguladı. Bu çağrı, protestocular arasında büyük yankı buldu.

AFPS, İsrail’e yönelik kalıcı yaptırımların uygulanmasını talep etti. Bu talepler, protestocular tarafından desteklendi ve uluslararası topluma güçlü bir mesaj gönderdi. AFPS’nin talepleri, uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçladı.

Paris’ten Gazze’ye Destek Mesajı

Protestolar, Gazze’ye destek mesajlarıyla doluydu. Göstericiler, Gazze’deki soykırımın durdurulması için seslerini yükseltti. “Gazze’deki katliamı durdurun” ve “Netanyahu savaş suçlusu” gibi pankartlar taşıdılar. Bu pankartlar, İsrail’e yönelik eleştirileri ve tepkileri yansıttı.

Göstericiler, Gazze’deki soykırımı unutturmamak için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiler. Eylemler, Paris sokaklarında büyük yankı buldu ve uluslararası medyada geniş yer aldı. Göstericilerin kararlılığı, Gazze’ye yönelik uluslararası desteğin artmasına katkı sağladı.

HABER YORUM

İsrail denilen terör örgütüne tepkiler, bütün dünyada çığ gibi büyüyor…  Ancak bütün bu tepkilere rağmen İsrail, Filistinlilere karşı başlattığı soykırıma devam ediyor.

Bizler inanıyoruz ki İsrail, kazanmış gibi görünse de kaybetmiş durumda.. Aslında 7 Ekim, İsrail için sonun başlangıcı tarihi de denilebilir. 7 Ekim 2023 tarihini kaydediyor ve haykırıyoruz…

“Ey İsrail! Zulüm ile abad olunmaz. Yıkılacaksın!”

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM