Türkiye’nin ABD ile tersleşmesi ve restleşmesi ile birlikte, ülkedeki Rus lobisi, henüz hiç bir testi geçmemiş Rus uçaklarını önerdiler. Özellikle SU 57 savaş uçağı konusunda ısrar ettiler. Halbuki bu uçaktan sadece bir tani üretildi ve parasızlıktan test edilemiyor
Sadece uçaklar konusunda mı? Elbette hayır. Rusya bütün savunma sanayiinde parasızlıktan dolayı yeni bir şey yapamıyor. “geliştirdiği” silahların tamamı parasızlıktan dolayı test aşamasında ve sadece birer prototip üretilmiş durumda
2014 yılında Kırım’ın “ilhak edilmesinden” sonra Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımları nedeniyle ülke, silahlı kuvvetlerini modernize etmek için kaynak sıkıntısı çekmeye başladı. Sonuç olarak, tüm dünyanın dikkatini çeken yüksek kaliteli “süper silahların” geliştirilmesine daha fazla özen gösterilerek “en iyi para getirisi” formülü benimsendi.
Bununla birlikte, Rusya’nın yüksek profilli askeri atılımlarının çoğu, tanıtım gösterilerinden biraz daha fazlası oldu. 57. nesil Rus hayalet avcı uçağı Su-5, yalnızca 1 üretim modelinde mevcuttur, ancak uzun vadede nispeten ana akım bir uçak haline gelebilir. Aynı şekilde, Rus T-14 Armata tankı, ancak Rusya onu gerekli miktarlarda üretebilseydi, dünyanın en iyilerinden biri olabilirdi.
Gerekli fon miktarını beklerken, birçok Rus gelişimi sessizce sahneyi terk ediyor. Bunlar arasında Uran-9 insansız kara kompleksi, Burevestnik nükleer enerjili seyir füzesi ve Kalaşnikof saldırı tüfeği olan uçan bir insansız hava aracı yer alıyor. Bu tür tekil silah örnekleri, bir anda medyada bir sansasyon yarattı. Ancak sayısız kusur nedeniyle, bu silah sistemleri yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmaktadır.
Kendi açımızdan, 19FortyFive’ın yazarlarının Su-57 avcı uçağı, T-14 tankı ve Burevestnik roketi hakkındaki sözlerinde gerçekten bir gerçeklik payı varsa, o zaman işareti kaçırdıklarını not ediyoruz. Uran-9 kompleksi. Bu robotik mini tank, Rus ordusu tarafından zaten kabul edildi ve seri teslimatları gelecek yıl başlayacak.