islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6626
EURO
35,0918
ALTIN
2.448,01
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Rusya’dan İsrail’e Eleştiri: Gazze’de İnsancıl Hukuk Normları İhlal Ediliyor

Rusya’dan İsrail’e Eleştiri: Gazze’de İnsancıl Hukuk Normları İhlal Ediliyor
26 Haziran 2024 17:02
A+
A-

Rusya’dan İsrail’e Eleştiri: Gazze’de İnsancıl Hukuk Normları İhlal Ediliyor

Lavrov’un Gazze Değerlendirmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gazze Şeridi’ndeki durumun vahametine dikkat çekti. İsrail’in insancıl hukuk normlarını ihlal ettiğini vurgulayan Lavrov, İsrail yöntemlerine açıkça karşı çıktıklarını belirtti. Bu açıklamalar, Moskova’daki “10. Primakov Okumaları Uluslararası Forumu”nda yapıldı. Lavrov, İsrail’in uygulamalarının şaşırtıcı olduğunu dile getirdi.

Orta Doğu’da Artan Şiddet Riski

Lavrov, şiddet olaylarının Lübnan’a sıçrama ihtimalinin olduğunu, bu durumun İsrail tarafından da dile getirildiğini aktardı. Uluslararası toplumun, İsrail’in bu tehlikeli yaklaşımını fark etmesi gerektiğine işaret etti. Rusya Dışişleri Bakanı, durumun kontrol altına alınması için uluslararası iş birliğinin şart olduğunu savundu.

Batı’nın Gazze Politikası ve Çifte Standartlar

Lavrov, Batı’nın Gazze’deki duruma yaklaşımını eleştirdi. Batılı ülkelerin çifte standart uyguladığını, Gazze’de yaşanan insan kayıplarının Donbas’taki kayıplardan çok daha fazla olduğunu belirtti. Bu durumun, uluslararası toplumun tutarsızlığını gösterdiğini ifade etti.

İsrail ve Filistin Devleti Kurma Süreci

Rusya Dışişleri Bakanı, İsrail ile olan ilişkilerin genelde iyi olduğunu, ancak Filistin devletinin kurulma sürecinin engellendiğini söyledi. Lavrov, Filistin’in gerçekte neyi kontrol edebildiğine dair durum değerlendirmesi yaptı ve bu koşullar altında devlet kurmanın zorluklarına değindi.

Uluslararası Toplumun Rolü ve Beklentiler

Lavrov, uluslararası toplumun Gazze’deki insani krize karşı daha etkin bir rol alması gerektiğini vurguladı. İsrail’in Gazze’de uyguladığı yöntemlere dünya çapında daha fazla tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi. Lavrov, bu durumun uluslararası hukukun ve insani değerlerin korunması için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

HABER YORUM

Rusya’dan İsrail’e Eleştiri: Gazze’de İnsancıl Hukuk Normları İhlal Ediliyor

Yüce rabbimiz insanı “Eşrefi Mahlukat” olarak yaratmıştır. Yaratılmışların en şereflisi olan insan, yaratılış fıtratına uygun yaşadığı müddetçe insan olur ve insan gibi yaşar. Yaratılış kodlarına muhalif yaşamaya başladığı anda ise,  insanlıktan çıkarak Esfel-i Safilin yolunda adım adım dibe inmeye başlar.

İsrail denilen terör örgütünün şu anda yaptığı da budur. Esfel-i Safilin yolunda dibe doğru ilerleyen İsrail yöneticileri, insanlık dışı hareketleriyle, tüm dünyaya vahşetini göstermiş ve göstermektedirler.

Gelin şimdi, Esfel-i Safilin durumunda olan Siyonistleri, yüce rabbimizin ayetlerinden dinleyelim:

Biz insanı, yaratılış amacını gerçekleştirmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü zihnî ve bedenî özelliklerle donatarak varlık mertebelerinin en yükseğine çıkabilecek bir yetenek ve kapasitede, yani olması gereken en güzel biçimde yarattık. (Tin Suresi 4)

Fakat insan, vahiyden uzaklaşarak asli kişiliğini saptırıp yozlaştırınca, —geçerli kıldığımız kanunlar gereğince— onu varlık mertebelerinin en dibine yuvarlayarak aşağıların aşağısına çeviririz. Kur’an’dan yüz çevirerek şeytanın boyunduruğu altına giren insan, vahşi hayvanlardan daha tehlikeli ve aşağı bir duruma düşer. (Tin Suresi 5)

Ancak Allah’a ve âhiret gününe iman edip bu imana yaraşır güzel işler yapanlar hariç. İşte onlar için, cennette bitip tükenmeyecek muhteşem bir ödül vardır. (Tin Suresi 6)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.