“Cumhurbaşkanına hakaretten” tutuklanan Sedef Kabaş’ın, FETÖ ile teması Emniyet raporuna da yansıdı. Kabaş’ın Twitter hesabı hacklenince “JeansınBiri” kullanıcı adlı FETÖ’cünün hesabını kurtardığı ortaya çıktı. Kabaş’ın FETÖ’cüyle ilgili yazışmalarının da örgütün elinde olduğu belirtildi.
Sedef Kabaş’ın FETÖ’cülerden aldığı yardım Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 2017 yılında hazırlanan “FETÖ Silahlı Terör Örgütü Emniyet Mahrem Yapılanması Raporu”nda yer aldı.
Rapora göre, FETÖ Devletin önemli kurumlarına sızmayı hedefleyen yapılanmasına “mahrem hizmet” diye adlandırıyordu. Örgütün “Emniyet Mahrem Yapılanması” ile ilgili operasyonlarda birçok bilgi ve belge ele geçirildi. Elde edilen belge ve dokümanlarda örgütün ideoloji faaliyetleri çerçevesinde dikkat çekici olanlar raporda inceleme konusu yapıldı. Emniyetin raporuna göre, Devletin operasyonları karşısında beli bükülen örgütün, mensuplarını gizlemek için geliştirdiği strateji de ele geçirilen belgeler arasında çıktı. Legal grupların, oluşumların içine sızma faaliyeti olarak geliştirilen bu stratejiye “renklendirme” denildiği tespit edildi.
SEDEF KABAŞ İLE TEMASLARI
FETÖ operasyonlarında ele geçirilen dokümanlardan “EK 5 SM-GUNDEMLERİ 18012016” isimli Word belgesi içerisinde yer alan metinde FETÖ’nün Sedef Kabaş ile de temas ettiği anlaşıldı. Raporda yer verilen o belgede, “Sedef Kabaşın hackerlar tarafından twit hesabının çalınması olayında hesabı kurtarıp arkasından twittera onaylatan jb oldu. sedef kabaş büyük minnet altında kaldı. yazışmalar mevcut” yazıyor.
KABAŞ’I KULLANDILAR
Raporda daha sonra FETÖ’cülerle ilgili şu tespitlere yer veriliyor: “Örgüte tezat görüşte olduğu bilinen medya mensupları ve gruplara yönelik olarak, mevcut hükümet aleyhine olacak şekilde; iletişim, twit atma ve provokasyonel faaliyetlerde bulundukları, yapılan bu faaliyetleri üstlerine raporladıkları tespit edilmiştir. Örgütün ‘renklenme’ denilen yöntemi; kendilerini gizlemekten ziyade sosyal medyada ters algı oluşturmak ve karşıt görüşlü grupları maşa yaparak, mevcut yönetime karşı kışkırtmak için kullandığı gözlemlenmiştir.