Şer ekersen hayır biçemezsin

Ali Rıza DEMİRCAN

Son dönemde yıldızı parlayan televizyoncularımızdan biri de ilahiyat kökenli Veyis Ateş’tir. Ben kendisini sevdim o da bana sevgisi ve saygısı eksik etmedi. Ne var ki 16 Mart 2020 yaptığımız programın ardından baskılara direnmeyip iftira nitelikli bir beyanla aleyhime kıyam etmekten de geri durmadı, muhtemelen de duramadı. Gerekli cevabı kendisine vermişti. İbret olması için konuyu tekrar gündeme getireceğim.

Malum Veyis Ateş Habertürk’te daha bir şöhretlendi. Habertürk’ün ağa yazar ve programcılarından biri de Fatih Altaylı’dır. Bir taraftan Celal Şengör gibi bir ateistle, diğer taraftan ne olduğunu tespit etmekten aciz kaldığımız Cübbeli ile program yapan ilkesiz bir kişidir.

Veyis Ateş büyük bir rüşvet olayına karışmaktan ötürü Haberktürk’ten uzaklaştırıldı.

Rüşvet Olayı

Rüşvetin istendiği Sezgin Baran Korkmaz Fatih Altaylı’yı arar.  “ 7 Ocak’ta Veyis Ateş beni aradı diyerek”  utanç verici olarak nitelenen tehdit, şantaj ve rüşvet teklifi olayını anlatır. Fatih Altaylı da bunu açıkça yazar.

 

Veyis Ateş’i, Sezgin Baran Korkmaz ve Fatih Altaylı gibi şahitlikleri tarafımızdan kabul edilemez kişilere dayanarak suçlayamam. İftiraya uğramış da olabilir.

Beni ilgilendiren konu, günü geldiğinde ekilen şer tohumun biçileceği hakikatidir.

Sen mi Ali Rıza Demircan’ın aleyhine kıyam edersin senin de aleyhine kıyam ederler. Üstelik Ali Rıza Demircan’a iftira Hak ve Hakka inanan halk katında ona şeref kazandırırken seni hem zelil hem de ekmeğinden eder.

Aziz okuyucum! Siz, siz olun yanlışa aracı olmayın. Ektiğinizi muhtemelen biçeceğinize de inanın.

Şimdi bana sorabilirsiniz senin uğradığın iftira neydi diye. Veyis Ateş’e yayınlayarak verdiğim cevabı size de aktarmakla yetinmek istiyorum.

Eleştirilen Programımız

16 Mart 2020 Pazartesi günü Veyis Ateş ile yaptığımız telefon görüşmesinde, yapılacak bir saatlik programla yalnızca İslâm Dini’nde sağlığa verilen önemi, maddeler halinde özetleyebileceğimi açıkladım. Neler söyleyebileceğime ilişkin fikir vermesi için konu ile ilgili bir makalemi de kendisine gönderdim. Makalemi okuyunca programa davet ettiler ve Diyanet’in Cuma namazına ilişkin kararını yorumlatacaklarını da dile getirdiler. Haber programının sonunda yayına gireceğimizi Habertürk’e gittiğimde öğrendim,

Programımız başlar başlamaz Sağlık Bakanımızın salgınla ilgili ilk basın açıklaması devreye girdi ve yarım saat kadar sürdü. Bu arada Didem Yılmaz, yanı başımızda programına başlamak üzere konuklarıyla bekliyordu. Bizim program çıkmaza girmişti.

Etkili bir giriş yapmış olduğum için programı önce altı, sonra on dakika daha uzattılar. 17 dakika süren program sonrasında kendisiyle yarım saat kadar sohbet ettiğimiz Veyis Ateş, dikkatle dinlediğini dile getirdiği konuşmamızı verimli bulduğu için son derece mutluydu. Biz kanaldan ayrılmadan, başta Habertürk’ün –bizce malum sebeplerle– sık sık ekrana çıkardığı Cübbeli  ve bağnaz çevresi olmak üzere aleyhte girişimler başlamıştı. Hiçbir kutsalı olmayan habîs yaşantılı modernistler de sahne almış olmalı ki Veyis Ateş eleştirilere dayanamayıp havlu attı. Medya etiğini çiğneyen ve tam bir nifak olan utanç verici şu açıklamasını yaptı.

Bu akşam Habertürk TV Ana Haber’de ağırladığım A. R. Demircan’ın açıklamaları haklı tepkilere sebep olmuştur. Programda kamuoyunun gündemindeki umre ve cuma ve vakit namazı konuşulacağı konusunda anlaşılmış olmasına rağmen konuğun canlı yayında mevzuyu toplumu ayrıştıran konulara getirmesinden ve yayın ilkelerimizle bağdaşmayan nitelikte beyanlarda bulunmasından ve buna yayın esnasında gereken tepkinin gösterilememesinden dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim.”

Ben 17 Dakikalık Konuşmamda Ne Söyledim?

Ben bu programda başta gusül ve namaz abdesti, tırnak kesimi, su ile taharet olmak üzere vücut, elbise ve konut-iş yeri temizliğine değindim. Dinimizin alkollü içki yasağı ile organik gıdalar yenilmesi emrini açıkladım. Bedensel temas olarak zinanın, eşcinselliğin, evlilik hayatında anal ve adet dönemi ilişkisinin haramlığını hatırlattım. Hastalık halinde tedavi olmamızın farz görevimiz olduğuna, karantina önlemlerine ve doğru kader anlayışımıza açıklık getirdim. Sosyal yardımlaşmaya vurgu yaptım. Namaz, oruç, zikir, tövbe ve duadan oluşan moral değerlerimize değindim. Konuşmamızın hiçbir bölümünde dinimizde öne çıkarılan bu kalıcı önlemlerle Korona virüs arasında ilişki kurmadım… Programın tam metni açıklamalarımızı doğrulayacaktır.

Habertürk konuşmamızı tekrarının yayınlamadı. 17 dakikalık konuşmamızdan medyaya servis ettiği “Zina, eşcinsellik, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki… Bu yasaklar Rahim olan Rabbimizin koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara da riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz” şeklindeki kısacık bölüm bile genel bir sunum yapıldığını, ama Korona virüs’le bağlantı kurulmadığını belgelemektedir.

 

Recent Posts

  • Gündem

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı: Şehitlerimiz ve Yaralılarımız Var

TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısı: Şehitlerimiz ve Yaralılarımız Var Terör Saldırısının Ardından TUSAŞ'a Müdahale Türk Havacılık…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler

Gazze'nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler: İnsanlık Dramı Gazze'nin Kuzeyinde Zorla Göç Ettirilen Filistinliler İsrail,…

3 saat ago
  • Gündem

PROF. DR. AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA’DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Üstadın değişik zamanlarda Tıp kaynaklı sömürüye karşı yatığı uyarılardan bir demet hazırladık.  “Hastalıklarla beynimiz yıkanıyor’…

4 saat ago
  • Gündem

İnsanlık Bu Kadar mı Körleşti, Bu Kadar mı Vicdanını Yitirdi?

İnsanlık bu kadar mı körleşti, bu kadar mı vicdanını yitirdi? Acı Görüntüler: Gazze'nin Kuzeyinde Yaşanan…

5 saat ago
  • Gündem

Bakan Memişoğlu’ndan Şok Sözler: “Kardeşim Olsa da Gereğini Yaparım”

Bakan Memişoğlu'ndan Şok Sözler: "Kardeşim Olsa da Gereğini Yaparım" Türkiye, bebek ölümlerine sebep olan ve…

7 saat ago
  • Gündem

İsrail Askerlerinin İtirafları: Gazze’de Buldozerlerle “Ölü ya da Diri” Üzerinden Geçtik

İsrail Askerlerinin İtirafları: Gazze'de Buldozerlerle “Ölü ya da Diri” Üzerinden Geçtik İsrail Askerlerinin Psikolojik Çöküşü…

8 saat ago