islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1689
EURO
37,0649
ALTIN
2.956,50
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Sivas’ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti

Sivas’ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti
17 Ekim 2024 12:40
A+
A-

Sivas’ta 17 Ekim 2024’te sabah saatlerinde, 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, depremin merkez üssü il merkezine bağlı Hacıali ve Ağılkaya köyleri olarak belirlendi. Depremin 10,57 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Depremin şiddetli hissedilmesi vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Ancak Sivas Valiliği ve ilgili kurumlar tarafından yapılan açıklamalar, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığına işaret ediyor.

Vali Şimşek’ten Geçmiş Olsun Mesajı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını belirtti. Şimşek, “İlimiz merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz saha taramalarını sürdürüyor. Allah, ülkemizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, valilik yetkililerinin bölgedeki incelemeleri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya’nın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, depremin hemen ardından sosyal medya üzerinden vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, AFAD başta olmak üzere ilgili tüm kurumların sahada tarama çalışmalarına başladığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise depremlerden etkilenen bölgelerde herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirterek, “Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah milletimizi afetlerden korusun.” dedi.

Depremler Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada, 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Sivas merkezde 17 Ekim 2024 Perşembe günü eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Valilik, bu kararın herhangi bir tedbir amacıyla alındığını ve vatandaşların güvenliği için gerekli adımların atıldığını belirtti. Eğitimin yeniden başlama tarihiyle ilgili detaylı bilgilendirme ise ilerleyen günlerde yapılacak.

Vatandaşlardan Geçmiş Olsun Mesajları

Depremin ardından birçok vatandaş sosyal medya üzerinden geçmiş olsun mesajları paylaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sivas’ta meydana gelen depremler sonrasında herhangi bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte, ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Allah milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı. Bu tür olayların, vatandaşlar arasında dayanışmayı artırdığı ve birlik beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı gözlemlendi.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.