islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

SORUMLULUK ALINMADAN HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜLEMEZ!

SORUMLULUK ALINMADAN HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜLEMEZ!
17 Temmuz 2024 12:00
A+
A-

Haberi özetleyelim:

{Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrası gündeme gelen ve sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

17 maddelik teklifle belediyelere; kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapma, yani bu hayvanları öldürme yetkisi veriliyor.

Ancak sahipsiz hayvan popülasyonunun kamu güvenliği açısından tehdit oluşturması halinde sağlıklı hayvanlara da ötanazi yapılmasının yolu açılıyor.

AKP, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifini, dün muhalefet partilerine iletmişti.

Muhalefet parti milletvekillerinden yasa teklifine eleştiri getirenler oldu. }

İSMAİLAĞA ŞEYHİ MAHMUT EFENDİ

1985 yılında yayınlanışı akabinde İslam’a Göre Cinsel Hayat isimli eserimden birkaç bölüm yayınlayan Günaydın gazetesi Kemal Kınacı kanalıyla bana haftalık yazı yazma teklifinde bulundu.  O dönemin şartlarında İslam karşıtı ve de üryan resim yayınları da olan Günaydın gazetesinde yazı yazıp yazmama konusunda İsmailağa şeyhi dostum Mahdut efendi ile istişare etim. Ne evet ve ne de hayır dedi. Düşünelim diyerek görüş beyan etmedi yani sorumluluk almak istemedi.

Biz genelde böyleyiz, iş yapılmasını isteriz ama sorumluluk almayız ama alanları da yereriz.

EMİRGAN’DA KÖPEK HAVLAMASIYLA GERİ DÖNDÜM

Her sabah, sabah namazı için  çok yakınımda olan Emirgan camiine giderim. Geçenlerde acı bir köpek havlaması işitince gitmeyi göze alamadım ve evden çıkmış iken geri  döndüm. Çünkü bazı cemaatimizin köpeklerin saldırısına uğradıkları ve aşı için çile çektiklerini biliyordum.

Şimdi köpeklerle ilgili, saldırganlarının uyutulmasını/öldürülmesini  da içeren yasa teklifi meclise verilince, bazılarının yasa teklifini verenleri  eleştirdiklerine tanık oluyoruz.

İyi de sorumluluk alınmadan bu sorun nasıl çözülecek.

ÖLDÜRME HAKKI ALLAH’INDIR

İmanımızın gereği de budur. Öldürmek hakkı yaratanındır ama İslam  nefs-i müdafaa için insan  öldürmeye ruhsat veriyor. Mesru savaşta öldürme hakkı da veriliyor. Üstelik nefislerimizin tehlikeye atılmaması da Rabbimizin buyruğudur. (Bakara 195)

Şu anda ortada çözülmesi gereken acil bir sorun var. Öldürmeye biz de gönül yatıramıyoruz. Ama toplumun menfaati için gerekli adımların atılması gerekir.

Sahipsiz saldırgan köpekler için makul bir çare üretebilecekler ortaya çıkmalıdırlar. Ama hiçbir öneri getirmeden yalnızca karşı çıkmak da yol değildir.  Savunulacak bir yöntem hiç değildir.

Bütün canlı türleri birer ümmettirler.  Hayat haklarına saygı  duyulmalıdır. Tamam da en şerefli ümmet de insandır. Onun  canının korunması da daha bir kutsaldır.

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim. Muhalefet kanadından bazı millet vekillerimizi köpeklerin uyutulmasına  karşı çıktıklarını görüyoruz. Keşke bu karşı çıkış  merhamet gibi insancıl  duygularla olabilseydi. Çünkü o karşı çıkan bazılarının Gazze’de ölen insanlarımıza köpek kadar değer vermediklerini biliyoruz. Kalpler körleşirse ne yapılabilir?

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-