islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

TÂĞÛT OLAN LAİKLİĞİN KARŞITI DEĞİL YANDAŞI OLDUK

TÂĞÛT OLAN LAİKLİĞİN KARŞITI DEĞİL YANDAŞI OLDUK
21 Haziran 2024 11:00
A+
A-

TÂĞÛT OLAN LAİKLİĞİN KARŞITI DEĞİL YANDAŞI OLDUK

Rahmetli dedem Çarlık döneminin son yıllarında işçi olarak gittiği Batum’da öldü. Anlatacağım olay, onun kendisi gibi fırıncı olan arkadaşlarından aktarılmıştır.

RUS MİLLİYETÇİSİNİN TAVRI

Bir Rus milliyetçisi Batum’da bizimkilerin işlettiği fırına ekmek almak için gelir. Fırında Çar’ın asılı  resmini görünce “Koca Çarımız Kimlerin Eline Kaldın” diyerek fırını terk eder.

Tâğût  gibi Kur’ân-ı Kerîm’de  defalarca kullanılan bir kavramın Soner Yalçın’ın kitabına isim olduğunu görünce “Koca  Kavram “kimlerin eline düştün demekten kendimi alamadım. Ve  tam elli yıl önce yazdığım ve yayınladığım İslam ve Tâğût başlıklı hutbemi hatırladım ve yeniden yayınlamak üzere ele aldım.

Bu arada bazılarınca ilgisiz gibi görülebilecek bazı çağrışımlar da yaptım.

AK PARTİ İKTİDARA ZENBİLLE İNMEDİ

Ak Parti’nin 22 yılık iktidarı, ne idüğü belürsüz bazılarının sandığı gibi gökten zembille inmedi. Erbakan hocamızın, R. Tayip Erdoğan’ın,  Abdullah Gül’ün ve diğer bazı arkadaşlarının payı büyük. Ama Şevki Yılmaz  ve Ali Rıza Demircan gibi hocaların payı da azımsanacak gibi değildir.  Şahsen bizim payımıza mülga (kaldırılan) cezaî 163. maddeden ve meri (yürürlükte) 5816 sayılı kanundan pek çok defa yargılanmak ve takibata uğramak düştü.

İSTİKLAL HARBİİ BAŞARISI GİBİ

İstiklal Harbi başarısı gibi Ak Parti başarısı da İslam temellidir ama ne oluyorsa sonradan irtidat (dinden dönüş) ile oluyor. Saltanatçı ve hilafetçi olan, hocalar ve şeyhlerle kucaklaşan ve cihad diyerek savaşan Mustafa Kemal ve yakın arkadaşlarının İslam karşıtı Batı devrimcisi olması gibi İslam’ın gölgesinde iktidara gelen  Ak Parti de laik sisteme entegre olup Gazi’nin Kutlu Yoluna girenlerden oldu.

TÂĞÛT LAİSİZMİN ADIYDI

Şimdilerde Soner Yalçın’ının bir kitabına isim olan TÂĞÛT bizim için mücadele edilmesi gereken ithal malı Batıcı Jakoben Laik Düzen’in adıydı.

Bu gün üstte makale tarzında yayınladığımız ve İslam ve Tâğût başlıklı bize ait yazı  1973 yılında hazırlanmış ve Süleymaniye Camii minberinden Cuma hutbesi olarak okunmuştur.

Yarım asırlık süre içinde lafız olarak birçok defa ama içerik olarak binlerce kez konu edilerek açıklanmıştır.

Ak Parti dünyası Tâğût ve benzeri kavramlara yabancılaştı. Artık Tâğût gibi kavramları anlatsanız da ilgi duyanları ve anlayanları bulamazsınız. Hulâsa Tâğût olan laikliğin karşıtı değil yandaşı olduk.

GÜNLÜK POLİTİKAYA ALET OLMADIK

Bu arada yeri gelmişken açıklayalım. Biz hiçbir zaman günlük politikaya alet olmadık ve şahıslara meddahlık yakmadık. Gerçekleri dile getirdik. Birileri yaklaşırken birileri de uzaklaştı.

Ne diyelim hesabı birilerine değil ama Allah’a vereceğiz. Ona dönüşümüz de yakındır:

“Onlara de ki: “Ne yaparsanız yapın, Süreyya yıldızına dahi çıksanız, kendisinden kaçıp durduğunuz ölüm sizi eninde sonunda yakalayacaktır. Fakat ölünce her şey bitmeyecek. Sonra da, gizli açık her şeyi bilen Rabb’inizin huzuruna çıkarılacaksınız. O zaman Allah, bu dünyada yaptığınız her şeyi size bildirecek ve hak etiğiniz karşılığı tam olarak verecektir.”  (Cuma 8)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.