Makale

TESETTÜRE ANCAK MÜMİN KADINLAR GİREBİLİR VE YALNIZCA ONLAR YAŞATABİLİR

Başörtüsünden vazgeçen kızlar-kadınlar sık sık gündeme gelmeye başladı. Bu defa Ayşe Böhürler’in kalemiyle gündeme taşındı.

Baş örtüsünden dolayısıyla İslami tesettürden vazgeçen kadınlara  ” özel sebeplerini ” sormasına soralım ama biz de Kur’an’ımızın işaret ettiği başlığa aldığımız ana soruyu yöneltmiş olalım:

Başörtüsünden Vaz Geçen” Kadınlar Ona Gereğince İnandılar mı?”

NİÇİN BAŞ ÖRTÜSÜ TAKAR, TESETTÜRE GİRERİZ

Tesettür gökleri ve yeri yaratan gezegenleri halkeden Allah’ın buyruğudur.

Tesettür yeryüzünü ve içindeki dağları, denizleri, ovaları, ormanları bitkileri yaratan Allah’ın emridir.

Tesettür, milyonlarca sanat harikası canlıları ve insanları yaratan ve yaşatan Allah’ın yasasıdır.

Tesettür, insanları kadın ve erkek olarak yaratılmışların büyük çoğunluğuna üstün olarak yaratan, melekleri onlardaki öze saygı secdesine vardıran Allah’ın arzusudur.

Tesettür, kendi zatına ibadetle yükümlü kıldığı biz insanları, bütün iradeli hayatından yargılayıp ebedî Cennet ile mükafatlandırıp Cehennem ile cezalandıracak olan rahmeti sonsuz Allah’ın Kur’ânî emridir.

TESETTÜRÜ ANCAK MÜMİN KADINLAR UYGULAYABİLİR

Tesettürü ancak Allah’a ve âhiret hayatına iman eden kadınlar uygulayabilir. Böylesi bilgi ve bilinçe dayalı imana sahip olmayan kadınlar, özellikle de modern piç yaşamın egemen olduğu şartlarda yaşayan kadınlar tesettür emrini uygulayıp hayatlarına anlam ve amaç kazandıramazlar.

Bunun içindir ki  tesettür emri, ilgili iki ana Kur’ân  âyetinde  yani Ahzap 59 ve Nûr 31’de “müminlerin kadınlara söyle” ve “mümin kadınlara de ki” şeklinde başlayan emirlerle iman eden kadınlara verilmiştir.

Tesettür Ana-Babanın, Çevrenin Arzusu Bir Gelenek Değildir

Tesettür yalnızca asırların oluşturduğu bir gelenek değildir.

Tesettür ana babanın, ninenin ve dedenin talebi değildir. Yaşanılan çevrenin gereği ve siyasetin rant kapısı hiç değildir.

Tesettür ruhumuz, mallarımız, inanç ve yaşam düzenimiz gibi ve bedenimiz üzerinde Allah’ın hakimiyetini kabulün nişanıdır.

Rabbimizin Kur’ânî emirleri ve yasakları, gereğince anlatılmadığı ve inanılmadığı için ne alkollü içkilerden, ne zalim faiz uygulamasından, ne zina ve eşcinsellikten ve ne de yolsuzluklar ve tesettürsüzlükten korunmak mümkündür.

Eleştiriye başlayacaksak önce açılıp saçılan genç kızlarımız-kadınlarımızdan değil hakkı söylemeyerek dilsiz şeytanlardan olan diyanet ve ilahiyat hocalarından, dinimizi istismar eden siyasilerden ve duyarsız ana babalardan başlamamız gerekir.

Ey açılıp saçılan kadınlarımız/ kızlarımız!

Muhafazakarlık adına, ana babalarınızın arzusuyla veya mahalle baskısıyla örtünecekseniz ve son günlerde gördüğümüz şekilde başörtülü olarak alenen sevişecekseniz daha bir açılıp saçılın.

Ama bilin ki tesettür, sizin her birinizi özgün ve özgür bireyler olarak yaratan Allah’ın buyruğudur ve içinde ebediyen genç ve güzeller güzeli olarak yaşayacağınız Cennetlere götürecek farz bir görev ve kültürel cihaddır.

Sözü Rabbimize bırakalım:

“Ey Peygamber/ Ey Yükümlü İnsan! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadılarına söyle/emret. Vücutlarını kuşatıcı giysilerini baştan aşağı sarkıtarak örtünsünler. Böylesi örtünmeleri (ahlâki çizgide yaşayan erdemli kadınlar olarak) tanınmalarına (bakışla, sözle ve elle) incitilmemelerine daha uygundur. Allah çokça bağışlayan ve pek çok merhamet edendir.”

ALİ  RIZA DEMİRCAN

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

Recent Posts

  • Gündem

MÜSLÜMAN ERKEK VE KADIN ALLAH’A VE AHİRET’E İNANMAYAN KİŞİ İLE EVLENEMEZ!

Evlilik Allah’ın emri ve bütün peygamberlerin de uygulamasıdır. İslamî Hayat evlilik üzerine oturtulmuştur. Allah’ın buyruğu…

8 dakika ago
  • Gündem

Tanju Özcan Besmeleden Neden Rahatsız Oldu?

Tanju Özcan Besmeleden Neden Rahatsız Oldu? Besmele Rahatsızlığı: Müslümanları Değerlerinden Kim Uzaklaştırmak İstiyor? Besmele Ne…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “Allah Aklını Çalıştıran Herkese…”

MİRAT YOUTUBE MİRATHABER.COM

1 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinvar’ın Şehadeti: Gazze’de Direnişin Bir Kahramanı Daha Düştü

Yahya Sinvar’ın Şehadeti: Gazze’de Direnişin Bir Kahramanı Daha Düştü Hamas Lideri Yahya Sinvar Şehit Oldu…

2 saat ago
  • Makale

ANAYASANIN İKİNCİ MADDESİ ÜZERİNDEN BAZI ELEŞTİRİ VE GÖRÜŞLERİMİZ II

DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ Anayasnın 2. maddesi “demokratik laik ve sosyal bir…

3 saat ago
  • Gündem

YÜZÜN ÖRTÜLMESİ İSLAM’IN GEREĞİ DEĞİL

Önce haberi bir resim eşliğinde sunalım: { Erzurum'da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında…

3 saat ago