Devam eden savaşlar, tehditler, ekonomik zorluklar, yıkıcı doğal afetler, gelecekteki salgın hastalıklara hazırlanmamızı isteyen WEF, BM VE DSÖ gibi küresel şeytani kurumlar ve içeridekiler yetmiyor gibi birde yeni sığınmacı ve göçmenlerle ilgili sorunlar yaşamaya devam edecekler.
Pek çok insan, kaçınılmaz bir çöküş endişesi yaşadıkları için elinden geldiğince hazırlanmakla meşgul. Hükümetlere ve devlete duyulan güven azalıyor ve zor zamanların insanlığı beklediği konusunda giderek artan endişe kaynaklı bir fikir birliği var. Dünyanın dört bir yanında mutluluk ve devlete güven konularında anketler yapılıyor. Ancak dünya ortalamasına göre her 100 kişiden, 70’i devletinin ve hükümetinin kendilerini koruyabileceğine ya da felaketleri önleyebileceğine güvenemiyor artık.
Dünya genelinde toplumlar bir çöküş durumunda kendilerine güvenmek zorunda kalabileceklerini düşünmeye başlayanların sayısı da hızla artmaya devam edecek gibi görünüyor. Çünkü yapılan bir çok araştırma, dünya genelinde acil durumlara hazırlık için son üç yılda harcanan paranın hızla arttığını göstermekte. Bireyler bozulmayan yiyecekler, tıbbi malzemelere, giyim kuşama ve su stoklama gibi temel ihtiyaçlar için daha fazla para harcamakta.
Dünyanın birçok ülkesinde insanlar, küresel endüstriyel ekonomiye büyük ölçüde bel bağlamanın mı yoksa kendi gıdasını yetiştirmek, kendi suyunu depolamak ve tam olarak anlayamadığı küresel şeytanların tekelinde olan karmaşık sistemlere bağımlılığını azaltmak gibi adımlar atmanın mı daha güvenli olduğunu merak edip, sorup, sorgulayıp düşünmeden edemiyorlar. Tüm toplumlarda bunlar artarak devam eden gerçek bir endişe kaynağıdır.
Muhtemelen dünya nüfusun büyük bir kısmı bu olası çöküş gerçekleştiğinde hazırlıksız olacaktır. Tıpkı Türk halkının bu konuda hala bilinçlenememiş olduğu gibi. Önümüzdeki çalkantılı yıllarda nerede ve nasıl olmak istediğimize henüz karar verebilmiş değiliz. Mevzuları kaderciliğe bağlayıp iki günümüzü birbirine eşit yaşıyoruz.
Çöküşte yaşayabilmek için bir yer seçtikten sonra, kendimize ve bize bağımlı olanlar için yeterli miktarda yiyecek ve acil gerekli malzemeleri toplamamız, hayatta kalmayı düşündüğümüz sürece düzlüğe çıkana kadar bize yetecek kadar yiyeceğe sahip olmamız ve bir miktarda para yerine geçecek emtiaları sağlamamız çok önemlidir.
Ne diyelim;
Allah memleketimize zeval vermesin !!
Sadi ÖZGÜL
YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
MİRATHABER.COM – YOUTUBE