islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

TÜİK’İ DEĞİL SİSTEMİ MAHKUM EDELİM 

TÜİK’İ DEĞİL SİSTEMİ MAHKUM EDELİM 
20 Temmuz 2024 12:00
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

[ CHP’den TÜİK (Türkiye istatistik Kurumu) hakkında suç duyurusu: Veriler gerçeği yansıtmıyor.

CHP’li Gamze Taşcıer, TÜİK’in enflasyon verilerinin yanıltıcı olduğunu belirtti. Açıklanan verilerin halkın gerçek ekonomik durumunu yansıtmadığını iddia etti ve TÜİK’le ilgili suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Gamze Taşcıer, partisinin hukuk komisyonu üyeleri ile beraber Ankara Adliyesi önüne gelerek burada  açıklama yaptı. Taşcıer, TÜİK’in aylık açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Böylece çalışanlarla emeklilerin ücret artışlarında haksızlık yapılmasına sebep olduğunu öne sürdü.]

GERÇEK SEBEBE YOĞUNLAŞMALIYIZ

Türkiye “Borca Dayalı Para Sistemi ve Faize Dayalı Ekonomi”ye eklemlendikten sonra giderek borçlanıyor ve enflasyonu da kontrol altına alamıyor. Bu sistem devam ettiği sürece pahalılığı  denetim altına  alamayacağı da gün gibi açık.

Bu tespiti yaptıktan sonra konumuza gelelim.

Örneğin ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu)  ile TÜİK arasında aylık ve yıllık enflasyonları belirlemede büyük farklar var.

TÜİK oranları aşağılarda seyrediyor. Hükümetin TÜİK üzerinde baskı uyguladığı da kabul edilebilir. Ama hükümetin baskı yoluna gitmesi bir tür çaresizlikten. Gerçek rakamlar açıklansa asgari ücrete ve emeklilere daha çok ücret ödenecek. Bu doğru. İyi de hangi hükümet imkân varken ödemeleri artırmak istemez. Kaldı ki ödemeleri artırsanız hayat pahalılığı da artacak. Sonuçta değişen bir şey olmayacak. Bu da yılların tecrübesi ile biliniyor.

Çıkmazımız sistemimizden kaynaklanıyor.

Ülkemizin iktidar yönetiminin ekonomide başarısız olduğu bir gerçek. Ama  ekonomide esasa ilişkin söyleyecek sözü olmayan ana muhalefetin varlığı da büyük birhakikat..

Mirat Haber. com  olarak yazarımız Ali Rıza Demircan hocamızın diliyle CHP’ye seslenerek milletimizle aralarındaki bariyerleri kaldırmasını istemiş, bir diğer anlatımla faiz düzenine karşı çıkmasını talep etmiştik. Çünkü Ak Parti bu faiz düzenini değiştiremedi. Tek başına CHP de değiştiremez. Bu alanda mutlaka gerçekleştirilmesi gereken devrim ancak milli mütabakatla yapılabilir.

CHP İŞ YAPTIĞINI MI SANIYOR?

CHP bir şey yaptığını zannediyor. Halka da iş yapar görünüyor. TÜİK  için suç duyurusu bulunarak ne yapmış olacağız? Bu kafayla CHP iktidara gelse ne olacak?

Aynı sebepler aynı sonuçları doğurmaya devam edecek.

Milletimizin kanını emen ve emdirten  bu “Borca Dayalı Para Sistemi ve Faize Dayalı Ekonomi”  kökten değiştirilmedikçe değişen bir şey olmayacaktır.

Bu kadarını dahi anlayıp birleşerek devrimci bir kararla sistemi değiştiremeyen İktidar ve muhalefetten ne beklenebilir?

Daha da acısı İktisad fakültelerini artırmakla ve uşak ruhlu taklitçi ekonomistleri çoğaltmakla da bir sonuç alınamayacak olunmasıdır.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.