Euro News’da yayınlanan 17/08/2024 yazı dikkatimizi çekti. Okuyalım:
[ Eurostat’ın Avrupa genelindeki eğitim seviyelerini içeren yeni istatistiğine göre, Türkiye, düşük eğitimli nüfusun açık ara en yüksek payına (yüzde 61,8) sahip ülke oldu.
Eurostat Avrupa genelindeki eğitim seviyelerinin oranlarını ortaya koyan bir istatistik yayımladı.
Avrupa Birliği’ndeki (AB) ya da aday ülkelerde 25-74 yaş arası yetişkinliklerin eğitim seviyelerini ortaya koyan istatistikte İskandinav ve Baltık ülkelerinde yükseköğretim mezunlarının oranı AB ortalamasından yüksekken, Türkiye, düşük eğitimli nüfusun açık ara en yüksek paya (yüzde 61,8) sahip olduğu ülke oldu.
İsveç ve Norveç, yükseköğretim mezunlarının yüzde 45’inden fazlasıyla üçüncü ve dördüncü sırada yer almıştır. Letonya’da ise nüfusun yüzde 44’ü yükseköğretim derecesine sahip. Diğer İskandinav ve Baltık ülkeleri de yükseköğretim mezunları açısından AB ortalamasının üzerinde yer almakta.
Türkiye’de ise yükseköğrenim mezun oranı yüzde 20,6. Onu takip eden İtalya yüzde 18,5, sıranın en altında ise Romanya yüzde 17,4 ile yer almakta.
Birleşik Krallık’ta 25-74 yaş arası nüfusun yüzde 43,5’i yüksek öğrenim görmüş kişilerden oluşuyor ki bu oran AB’nin “Dört Büyük” olarak adlandırılan ülkelerinin üzerinde. Fransa (yüzde 38,2) bu ülkeler arasında en yüksek paya sahipken, onu İspanya (yüzde 38) takip ediyor.
Genel ve mesleki yönelimden oluşan orta eğitim düzeyinin ayrıntılarına bakıldığında, mesleki eğitimin payının birçok ülkede oldukça yüksek olduğu görülmekte.
Çekya (yüzde 63,9), Polonya (yüzde 52,2) ve Almanya (yüzde 47,4) dahil olmak üzere dokuz AB ülkesinde, orta eğitim düzeyinde mesleki yönelime sahip kişilerin payı yüzde 45’in üzerinde.
Türkiye ise 36,2 oranı ile Avrupa Birliği hedefinin (yüzde 45) altında kalmış durumda.]
İlk buyruğu ilim olan İslam’ın müminleri, Batı’nın gelişimine hocalık yapan Endülüs İslam Medeniyeti’nin varisleri, İstanbul’u iman ve teknolojik güçle fetheden ve başarılarını örneğin Süleymaniye Külliyesi ile zirveye taşıyan Fatihin torunları olarak ilimdeki/bilimdeki geriliğimiz gerçekten utanç verici.
Geriliğimizde Osmanlının payı BİR ise Cumhuriyetin kurucuları ve yönetimlerinin payı ON’dur.
Batıcı kadrolar HARF DEVRİMİ dahil Medeniyetimizi çökertmek için bütün yıkıcı devrimleri yaptı. Yahudi şapkası için bile insanlarımızı asıldı. Cihan hakimiyeti mefkûremizi yıkıldı.
Devrimlerin öncüsü Kamâl Atatürk Avrupai giyimiyle şekilciliği örneklendirdi ama ilme/bilime yol açılamadı. Nuri Demirağ’ın engellenen uçak üretimi örneğinde görüldüğü üzere açılan yolların da önü kesildi. Batıcı devrimci askerler de darbelerle yolumuzu tıkadılar.
Edebiyat hocaları bile bin yıllık medeniyetimizin okur yazarı olamadı.
Son dönemde özümüze dönmeye çalışan inançlı ve amaçlı nesillerle kıpırdama başladıysa da sonuç ortada.
Hamdolsun ümidimizi ve azmimizi yitirmedik.
MİRATHABER.COM -YOUTUBE-