islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
25°C

UCM Başsavcısını Tehdit Ettiler

UCM Başsavcısını Tehdit Ettiler
22 Mayıs 2024 10:15
A+
A-

UCM Başsavcısını Tehdit Ettiler: UCM Bizi Yargılayamaz

Başsavcıyı Arayıp Böyle Tehdit Ettiler: UCM Bizi Yargılayamaz

İsrail ve ABD‘nin UCM’ye Baskısı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tutuklanması talebiyle ilgili ciddi tehditler aldığını açıkladı. Han, adını vermediği bir devlet başkanının, “Bu mahkeme Afrika ve Putin gibi haydutlar için kurulmuştur” sözleriyle tehdit ettiğini belirtti. Han, ABD’li ve Siyonist çevrelerin tehditlerinin kendisini caydırmayacağını vurguladı.

Tehditlere Karşı Kararlılık

Kerim Han, tehditlerin kendisini görevini yerine getirmekten alıkoyamayacağını ifade etti. Han, “Bu mahkeme Nürnberg’in mirasıdır. İnsanlığın üzücü bir iddianamesidir” diyerek kararlılığını gösterdi. Han, CNN’de Christiane Amanpour’un sorularını cevaplarken, hukukun güce galip gelmesi gerektiğini belirtti.

Netanyahu ve Gallant Hakkında Tutuklama Talebi

Kerim Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında, Gazze’ye yönelik suçlardan dolayı tutuklama emri çıkarılmasını talep etti. Han, İsrail’in Gazze’de açlığı bir savaş yöntemi olarak kullandığını dile getirdi. “Açlıktan bir deri bir kemik kalmış çocukların resimlerini görüyoruz” diyen Han, çeşitli kanıtlarla bu suçlamayı destekledi.

Filistinlilere Karşı Suçlar

UCM Başsavcısı Kerim Han, İsrail’in Gazze halkına toplu cezalandırma uyguladığını belirtti. Han, İsrailli yetkililerin ve yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik işledikleri suçların cezalandırılmadığını vurguladı. İsrail yargısındaki bu durumun ABD’deki bağımsız kuruluşlar tarafından da tespit edildiğini söyledi.

Biden ve Netanyahu’nun Tepkileri

ABD Başkanı Joe Biden, UCM Başsavcısı Kerim Han’ın İsrail liderlerine yönelik tutuklama talebini “rezalet” olarak nitelendirdi. Biden, “UCM savcısının İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuru rezalettir” dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu da aynı dili kullanarak, Han’ın başvurusunu “tarihi boyutlarda ahlaki bir rezalet” olarak değerlendirdi ve bu girişimin başarısız olacağını söyledi.

Tehditler ve Hukukun Gücü

Kerim Han, Batılı liderlerin UCM’yi sadece Afrika ve Putin gibi liderleri yargılamak için kurulduğunu düşünmesinin yanlış olduğunu belirtti. Han, “Bu mahkeme hukukun güce galip geldiği yerdir” diyerek, tehditlerin kendisini caydırmayacağını vurguladı. Han, hukuka uymayanların soruşturmadan şikayet edemeyeceğini belirtti.

HABER YORUM

Ali kıran baş kesen bunlar…

Utanmazlar, arlanmazlar…

8 Ay boyunca sivilleri katlederler ve UCM Başsavcısını da tehdit edecek kadar seviyesiz ve şeref yoksunudurlar…

Tekrar edelim…

Yargılanacaksın Netenyahu!  O, sanık sandalyesine oturacaksın…

Hele ki öbür dünyada ki sanık sandalyen var ya… Ateşten kor, vesselam…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM