Gündem

Yahya Sinvar’ın Şehadeti: Gazze’de Direnişin Bir Kahramanı Daha Düştü

Yahya Sinvar’ın Şehadeti: Gazze’de Direnişin Bir Kahramanı Daha Düştü

Hamas Lideri Yahya Sinvar Şehit Oldu

Gazze’nin Refah bölgesinde yoğunlaşan İsrail saldırıları sırasında, Filistin direnişinin sembol isimlerinden Hamas lideri Yahya Sinvar şehit oldu. İsrail ordusunun yayınladığı görüntüler, Sinvar’ın tünellerde değil, ön cephede savaşırken hayatını kaybettiğini gösterdi. Yahya Sinvar, Filistin davası için verdiği mücadelede liderliğini defalarca kanıtlamış bir isimdi. Özellikle Aksa Tufanı Operasyonu’nun mimarı olarak tarihe geçti. Sinvar, İsrail’in askeri operasyonları sırasında hedef alınan birçok Hamas liderinden biri oldu ancak suikastlar Filistin direnişini güçlendirdi.

İsrail’den Şiddetli Tepkiler ve ABD’nin Desteği

Yahya Sinvar’ın şehadet haberinin ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “savaş bitmedi” diyerek Gazze’ye yönelik saldırıların devam edeceğini belirtti. Netanyahu’nun açıklamalarını İsrail’in aşırı sağcı bakanları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich takip etti ve operasyonların süreceğini vurguladılar. Bu süreçte, ABD istihbaratının İsrail’e destek verdiği açıklandı. Beyaz Saray, Hamas liderlerinin öldürülmesinde aktif rol aldıklarını belirtti ve ABD Başkanı Joe Biden, Sinvar’ın şehadetini “İsrail ve dünya için iyi bir gün” olarak nitelendirdi.

Filistin’de Yas ve Direniş Devam Ediyor

Yahya Sinvar’ın şehadet haberi, Filistin genelinde derin bir yas havası oluşturdu. Batı Şeria’daki camilerde Sinvar için dualar edilirken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas acil bir toplantı düzenledi. Sinvar, Filistin halkı için sadece bir lider değil, aynı zamanda direnişin sembolüydü. Yahya Sinvar’ın kaybı, Filistin mücadelesine büyük bir darbe olarak görülse de, Filistin direnişi geçmişte olduğu gibi lider kayıpları sonrası daha da güçlenerek devam edecektir.

Yahya Sinvar Kimdir?

1962’de Gazze’de doğan Yahya Sinvar, Hamas’ın kurucularından biri olarak biliniyor. 1988 yılında tutuklanarak müebbet hapse mahkum edilen Sinvar, 2011’de esir takasıyla serbest bırakıldı. İsrail cezaevlerinde geçirdiği yıllar boyunca İbranice öğrendi ve çok sayıda kitabı Arapça’ya tercüme etti. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın kurucularından olan Sinvar, Aksa Tufanı Operasyonu’nun mimarı olarak da tanınıyor. Hayatı boyunca Filistin halkının özgürlüğü için mücadele eden Sinvar, şehadetinden önce yaptığı konuşmalarda suikasta uğramanın kendisi için en büyük hediye olacağını dile getirmişti.

Suikastlar Direnişi Bitirmedi

İsrail, Filistin direnişini suikastlar yoluyla durdurmaya çalışsa da, bu girişimler her defasında direnişi daha da güçlendirdi. Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde’nin dediği gibi, “Suikastlar zafer olsaydı, direniş 90 yıl önce İzzeddin el-Kassam’ın öldürülmesiyle biterdi.” Yahya Sinvar’ın şehadeti, Filistin halkının özgürlük mücadelesinde bir başka kahramanın düşmesi anlamına gelse de, direnişin büyüyerek devam edeceği açık bir gerçek.

Bu haber, Gazze’de devam eden direnişin ne kadar güçlü olduğunu ve Filistin halkının mücadelesinin suikastlarla sona ermeyeceğini bir kez daha göstermektedir.

HABER YORUM

Yahya Sinvar, bir mücadelenin sadece lideri değil, onurun, adaletin ve özgürlüğün savunucusu olarak Gazze’de düşman karşısında dimdik durdu. O, tünellerin korunaklı karanlığında değil, ön safta, düşmanın karşısında şehit oldu. Sinvar’ın son nefesini verirken bile kalbinde Filistin’in özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu vardı. O, sadece bir asker değil, bir umut ve direnişin simgesiydi.

Özellikle Aksa Tufanı Operasyonu’nun mimarı olarak tarihe geçen Yahya Sinvar, İsrail’in korkulu rüyası oldu. İsrail ve ABD, Sinvar’ı öldürdük diye sevinirken, anlamadıkları bir gerçek var: Kur’an’a göre şehitler ölmez, onlar diridirler ama biz bunu idrak edemeyiz. Sinvar, bu dünyadan ayrılmış gibi görünse de, o hâlâ Gazze’nin sokaklarında, Filistin’in her bir taşında ve Kudüs’ün kalbinde yaşamaya devam ediyor. Onun mücadelesi, bedeninden öte, bir idealdir; bu ideal Filistin’in sonsuza kadar sürecek direnişidir.

Ebu Ubeyde’nin de dediği gibi: “Suikastlar zafer olsaydı, direniş 90 yıl önce İzzeddin el-Kassam’ın öldürülmesiyle biterdi.” İsrail ne kadar lider suikastlarıyla bu mücadeleyi bastırmaya çalışsa da her şehidin ardından yeni bir lider doğar. Yeni İsmail Heniyyeler, yeni Yahya Sinvarlar yetişir ve Filistin’in davası asla sona ermez. Bu dava, bir kişiyle, bir liderle sınırlı değildir; Filistin halkının her ferdi, bu kutsal davanın bir neferidir.

Sinvar’ın şehadeti, Gazze için bir kayıp olabilir ama aynı zamanda Filistin’in dirilişidir. Onun kanı, Kudüs’ü özgürlüğe götüren yolu sulayan birer damladır. Şehitlerimizin uğruna can verdiği bu mücadele, tıpkı Sinvar’ın yüreğindeki iman gibi güçlü kalacak. Ne İsrail’in bombaları ne de ABD’nin desteği bu direnişi kırabilir. Gazze ve Kudüs davası, adaletin ve insanlığın davasıdır; bu dava, zaferle taçlanacaktır.

Mirat Haber olarak, Yahya Sinvar başta olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet, Filistin davasına gönül vermiş herkese başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Gündem

MÜSLÜMAN ERKEK VE KADIN ALLAH’A VE AHİRET’E İNANMAYAN KİŞİ İLE EVLENEMEZ!

Evlilik Allah’ın emri ve bütün peygamberlerin de uygulamasıdır. İslamî Hayat evlilik üzerine oturtulmuştur. Allah’ın buyruğu…

7 dakika ago
  • Gündem

Tanju Özcan Besmeleden Neden Rahatsız Oldu?

Tanju Özcan Besmeleden Neden Rahatsız Oldu? Besmele Rahatsızlığı: Müslümanları Değerlerinden Kim Uzaklaştırmak İstiyor? Besmele Ne…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “Allah Aklını Çalıştıran Herkese…”

MİRAT YOUTUBE MİRATHABER.COM

1 saat ago
  • Makale

ANAYASANIN İKİNCİ MADDESİ ÜZERİNDEN BAZI ELEŞTİRİ VE GÖRÜŞLERİMİZ II

DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ Anayasnın 2. maddesi “demokratik laik ve sosyal bir…

3 saat ago
  • Gündem

YÜZÜN ÖRTÜLMESİ İSLAM’IN GEREĞİ DEĞİL

Önce haberi bir resim eşliğinde sunalım: { Erzurum'da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü kapsamında…

3 saat ago
  • Makale

İNSAN OKUDUĞUNUN ÖZETİDİR 5

Ağaçların fısıltılarını, kuşların dedikoduların, çimenlerin dansını duya izleye yürüdü parkta. Oradan tarifsiz bir mutlukla ayrıldı.…

3 saat ago