islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4852
EURO
36,4080
ALTIN
2.960,47
BIST
9.359,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Yalnızlık Şeker Hastalığının Temel Sebebi

Yalnızlık Şeker Hastalığının Temel Sebebi

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın dört bir yanındaki koronavirüs kilitlenmeleri milyonlarca insanı rahatsız edici bir izolasyona soktu. Karantinadaki her insan yalnızlık yaşamazken, yeni bir araştırma yalnızlıktan psikolojik zarar görmenin yan etki olarak diyabetle sonuçlanabileceğini söylüyor. İngiltere’nin önde gelen üniversitesi King’s College London’daki bir araştırma ekibi, yalnızlık duygularını ölçmenin, daha sonraki yaşamda Tip 2 diyabet geliştirmenin güçlü bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor. Araştırmacılar, 50 yaşın üzerindeki 4.100’den fazla yetişkinin verilerini inceledi. 2002’den 2017’ye kadar olan hasta kayıtları, araştırmanın başlangıcında tüm katılımcıların diyabet hastası olmadığını gösteriyor. Ancak 12 yıl sonra bunlardan 264’ü Tip 2 diyabet hastası oldu.

Araştırmacılar, “ortalama yalnızlık puanındaki bir puanlık artışın, Tip 2 diyabet başlama tehlikesinde %41’lik bir artışla ilişkili olduğunu bulgularına göre, biraz yalnız hissetmek bile büyük bir fark oluşturabiliyor. Araştırmacılar sigara, içki, kilo, kan şekeri seviyeleri, yüksek tansiyon ve kalp hastalığının etkilerini hesaba kattıktan sonra bile bu bağlantının hala mevcut olduğunu düşünüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.