Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır

“Yaşar Gören’den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması ve Cumhuriyetin İlanı Hukuksuz mu?”

Tarihçi ve yazar Yaşar Gören’in son açıklamaları, Türkiye’nin tarihi dönemeçlerinden biri olan hilafetin kaldırılması ve cumhuriyetin ilanı konusunda tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Gören’e göre, hem hilafetin kaldırılması hem de cumhuriyetin ilanı hukuksuz bir sürecin ürünüydü. Gören’in belirttiği önemli noktalardan biri, o dönemde meclisin tam sayısının nisabı tutturmadığına dair verilerdi. Bu açıklamalar, Türkiye’nin geçmişine dair önemli bir hukuki değerlendirmeyi beraberinde getiriyor ve meclis kararlarının hukuksal temellerinin sorgulanmasıyla ilgili tartışmaları canlandırıyor…

Yaşar Gören’in Tarihi Perspektifi: Hilafetin Kaldırılması ve Cumhuriyetin İlanı

Tarihçi ve yazar Yaşar Gören’in son açıklamaları, Türkiye’nin tarihi dönemeçlerinden biri olan Hilafetin kaldırılması ve Cumhuriyetin ilanı konusunda tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Gören’e göre, hem Hilafetin kaldırılması hem de Cumhuriyetin ilanı hukuksuz bir sürecin ürünüydü. Gören’in belirttiği önemli noktalardan biri, o dönemde meclisin tam sayısının nisabı tutturmadığına dair verilerdi.

Yaşar Gören’in İlginç Tespiti: Meclis Kararlarının Hukuksal Dayanağı

Gören’in açıklamaları, Türkiye’nin geçmişine dair önemli bir hukuki değerlendirmeyi beraberinde getiriyor. Meclis kararlarının hukuksal dayanağının, o dönemdeki yasal prosedürlere uygunluğu, Türkiye’nin siyasi tarihine dair derinlemesine bir bakış açısı sunuyor. Gören’in vurguladığı gibi, meclisin tam sayısının nisabı tutturmadığı bir ortamda alınan kararların hukuki geçerliliği tartışmalı bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Yaşar Gören’in Analizi: Tarihi Belgelerin Işığında Meclis Kararları

Yaşar Gören’in tarihi belgelerle desteklenen analizi, Türkiye’nin siyasi tarihini yeniden değerlendirmeye yönlendiriyor. Meclis kararlarının hukuksal temellerinin sorgulanması, Türkiye’nin demokratik süreçlerine ve hukukun üstünlüğü ilkesine dair önemli bir perspektif sunuyor. Gören’in belirttiği gibi, tarihî gerçeklerin doğru anlaşılması, ülkenin geleceği için önemli bir adımdır.

HABER YORUM

Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının bayram olarak kutlandığı 19 Mayıs günü yaklaşırken, Tarihçi Yazar Yaşar Gören’in sözleri gündeme oturacağa benziyor…

Bizler de tartışmaya yeni bir boyut katmak adına, Gazeteci ve tarihçi yazar Murat Bardakçının şu sözlerini hatırlatmak istiyoruz…

 

 

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

View Comments

  • Osmanlının yıkılması ve Cumhuriyetin kurulması bir İngiliz projesi olduğu için, yasal ve nizami olmasını beklemek saflık olur. M.Kamal’in meclis başkanı, devlet başkanı seçimleri dahil, yaptığı iddia edilen devrimlerin hiç birinin meşru bir temeli olduğu söylenemez. Hepsi baskı şantaj ve silah zoru ile gerçekleştirilmiştir. Türkçe kaynaklarda bu gerçekler yeni yeni su yüzüne çıkmaya başlasa da Arapça ve İngilizce kaynaklarda bol miktarda ayrıntı bulma imkanı vardır.

Recent Posts

  • Gündem

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu ve Gallant İçin Yakalama Kararı Çıkardı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'de işlenen savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski…

7 saat ago
  • Gündem

KUR’ÂN ARAŞTIRICISIYDI BEL’AM MI OLDU!

Bu video bize BELAM başlığı ile gönderildi. BEL’AM için Diyanet İslam Ansiklopedisine baktığımızda şu açıklamayı…

8 saat ago
  • Gündem

YALNIZCA VE SADECE MİLLETİMİZİN ASKERLERİNE MUHTACIZ

Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın katıldığı merasimden sonra bir gurup teğmenin sonradan korsan yeminle Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek…

12 saat ago
  • Gündem

İBB Meclisi’nde İstanbul’da Suya Her Ay Zam Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde alınan kararla su fiyatlarına %17,5 zam yapıldı ve her ay…

12 saat ago
  • Gündem

Marmara’da Lodos: Deniz Ulaşımı Olumsuz Etkilendi

İstanbul' da Şiddetli lodos, Marmara Bölgesi'nde deniz ulaşımını sekteye uğratmaya devam ediyor. İstanbul, Bursa ve…

14 saat ago
  • Makale

Evrensel Bir Kişilik Profili: Ebu Leheb ve Karısı (1)

Ebu Cehil deistti, diğer Mekkeli müşrikler de deistti, Allah’ın varlığına inanıyorlardı ama Hz. Muhammed’in Allah’ın…

14 saat ago