islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,5031
EURO
36,4292
ALTIN
2.955,81
BIST
9.302,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Yunanistan Girit’te Deprem Korkusu

Yunanistan Girit’te Deprem Korkusu
3 Mayıs 2020 19:15
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Sismoloji ajanslarına göre Cumartesi günü 6.6 büyüklüğünde şiddetli deprem Yunanistan’ın Girit Adası’nı sarstı. Yunan devlet haber ajansı ANA, Girit’te adanın kuzey kıyısında yer alan en büyük kenti Ereğli’de (Iraklion) insanların birkaç saniye boyunca ilk depremi hissettiklerini ve bazı insanların panik halinde balkonlara çıktığını bildirdi. Türkiye afet ve acil durum yönetimi otoritesi AFAD, Türkiye’nin bölgeye en yakın yerleşim alanının Ege sahilindeki Muğla’nın Datça ilçesi olduğunu ve bölgeden herhangi bir olay bildirilmediğini söyledi. Deprem, yerel saatle Girit Adası sahilinden 15.51’de vurdu. Artçı sarsıntılar 5.2 ve 5.9 Akdeniz bölgesine çarptı. Hasar veya yaralanma bildirimi olmadı.

Girit adası Akdeniz’deki en büyük adalardan biri olarak Yunanistan’ın güneyinde yer almakta. Yunanistan’da Osmanlı tarafından en son fethedilmesine rağmen halkı toplu olarak İslam’a geçmişti. Nüfus sayımlarına göre 18. yüzyılda üçte iki Müslüman çoğunluğu varken Yunan isyanları, katliamlar, göçe zorlamalarla Girit Müslüman halkı tamamen ortadan kalkmış, geriye kalan küçük bir bölüm başta İzmir olmak üzere Batı Anadolu’ya yerleşmişti. Ada özellikle son dönemde Türkiye-Libya Münhasır Alan tartışmalarında kıta sahanlığı konusunda bir itiraz unsuru olarak kullanılmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.